Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
co mam widziec....mam oryginalne 2komplety felg z oponami lenie/zimowe z oponami o rozmiarze ( jednakowe rozmiary ) wymaganym przez producenta natomiast żadne z nich nie maja gwiazdek ale są produkowane pod suv-a....na żadnych z nich nie ma żadnych szarpnięć wibracji czy innych anomalii, jak masz 4 jednakowe opony to zawsze jest jednakowy obwód i jednakowa przyczepność ( pomijam zużycie bo przecież takowe zawsze występuje).

Wez nie ośmieszaj się swoimi teoriami bo tym sposobem jeden producent miałby wyłaczność na produkcję opon dla samochodu ......

Ja sie nie osmieszam, ty czytasz bez zrozumienia. Przeciez od samego poczatku autor pisal ze ma dwa rozne rozmiary. Wypowiedz moja dotyczy tylko i wylacznie aut o roznym rozmiarze opon. Jesli jest taki sam mozesz zalozyc co tam sobie chcesz byle byla taka sama wysokosc bieznika i producent, jesli masz dwa rozne musza byc z * poniewaz sa inaczej zbudowane. Mialem wczoraj klienta na reduktor, x3 3.0sd na nowych michelin 235/255 ze specyfikacja MO i szalala strasznie, szarpanie itp. Reduktora oczywiscie nie wymienilismy, po zmianie opon na takie jak powinny byc, wszystko bylo ok.