Skocz do zawartości

Bmw e39 2.0 98r. Problem z kontrolka od klocków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem ze świecącą kontrolka od klocków hamulcowych... Jak wymieniłem klocki to zaczęła się świecić i jest tak do dziś... ok 3 tygodni. Podmieniłem czujkę od kumpla, cały czas świeci. Wymieniłem czujnik poziomu płyny, cały czas świeci. Odpowietrzyłem układ, cały czas świeci. Połączyłem ze sobą same kable od czujki, cały czas świeci. Kasowałem błąd przed kompa, cały czas świeci. Ma ktoś może jakiś pomysł od czego jeszcze jest ta kontrolka?? Dodam, że świeci się tylko ona. Kolejne pytanko czy w sedanie jest jeden czujnik czy dwa??

Pozdrawiam

Opublikowano

Pewnie gdzies kabel ma przerwe i swieci patrzales w kostce od strony auta co idzie do czujnika czy w niej nie zgnily i sie rozlecialy na piewszy rzut oka nic nie widac a moze nie laczyc

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Używaj porządnych kluczy to nic nie będzie się odrabiać. Oczywiście wiesz ze starego czujnika nie dasz do nowych klocków jak się już zapaliła kontrolka? U mnie ost po wymianie klocków z czujnikiem kontrolka zgasla sama po kilkunastu km
Opublikowano

Po wymianie czujnika na nowy jak świeci jeszcze kontrolka to wystarczy na chwilę odłączyć aku i błąd znika. Oczywiście można tez kompem ale jak ktoś kompa nie ma to odłączenie aku na chwilę tez pomaga (przy tak krótkim odłączeniu to nawet nie zresetuje ustawień zegara, daty, spalania itp.

Pzdr.

Opublikowano

Ja kompa mam ale po wymianie potrzebowałem szybko auta musiałem w kilka, miejsc pojechać i kontrolka sama zgasla po kilkunastu km.

Czujnik z klockami ATE. Może tak jak z czujnikami do silnika z czujnikami w klockach jest podobnie i zamienniki tańsze nie działają jeśli instalacja jest ok

Opublikowano
Dobry klucz to jest ten oryginalny, który powinienem mieć w bagażniku ale oczywiście go nie mam... Rozbiorę prawy tył i zobaczę czy w ogolę mam tam czujnik bo wydaje mi się ze nie miałem tam niczego, a może ktoś skręcił kabelki i przy zakładaniu tarcz i szczek coś ruszyłem i kable rozpięły się.
Opublikowano
Sam wymieniałes klocki? Jak tak to nie da się nie zauważyć czujnika w klocku jeśli nikt nie zdrutowal co podobno często ludzie robią przy wymianie klocków, tak jak piszesz. Mostkują przewody.