Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

========================================
Vehicle information
========================================
VIN: WBADD31030BU09391
Type code: DD31
Model: 523I (EUR)
E-F-R series: E39
Series: 5
Type: LIM
Steering: LL
Doors: 4
Engine: M52
Displacement: 2.50
Power: 125 (170 hp)
Drive: HECK
Transmission: MECH
Paint code: 263 - DUNKELBLAU
Upholstery code: D3DL - STOFF FLOCK STRE
Prod.date: 1996-03-25
S320	Deleted, model lettering
S401	Lift-up-and-slide-back sunroof, electric
S423	Floor mats, velours
S428	Warning triangle and first aid kit
S431	Interior rear-view mirror with auto dip
S465	Through-loading system
S473	Armrest front
S488	Lumbar support, driver and passenger
S510	Headlight vertical aim control
S665	Radio BMW Business RDS
L801	National version Germany/Austria

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-bmw-5-e39-2-5-m52b25-lpg-bbs-remus-ID6yvoez.html

Co myślicie o tej e39? Czy ktoś coś o niej wie? Czy warto za te pieniądze?

Nie miałęm jeszcze samochodu tej marki, nie wiem na co zwracać uwagę przy zakupie, dopiero szukam tematów i czytam poradniki. Na razie wyczytałem, że ten motor daje radę i wytrzyma spokojnie drugie 300kkm itp.

Ile mogą kosztować rzeczy o których wspomina sprzedawca?

Nie będę zachwalał auto ma swoje lata i jak każde ma swoje usterki które mi nie przeszkadzały a wolę o nich napisać a mianowicie przydałoby się poprawić progi (wedle uznania) podłoga w super stanie, wyrobić papiery na lpg, coś na dużych nierównościach zaczyna postukiwać z przodu z prawej strony choć zawieszenie było nie dawno robione oraz przez czujnik obrotu wału czasem ma mniejszą moc (czujnik 50 zł z używki).

Chciałbym samochód na 2-3 lata, bez garażowania, ruda nie zacznie tańczyć jak szalona zakładając, że jeszcze nigdzie nie wychodzi?

Opublikowano

Z opisu wynika, że sam samochód ceni na te 4000 z hakiem skoro felgi wg niego o wartości 2000 dorzuca w cenie.

Albo to niecodzienna okazja, albo cena adekwatna do jakości. Jeżeli masz tam rzut beretem to zobacz ten samochód,

może wtedy dojdziesz do wniosku aby podnieść budżet i nie szukać z dolnej półki cenowej jeżeli to mina.

Ja bym go dopytał co on ma na myśli mówiąc o "poprawie progów", prawy próg przy kole widać że coś tam ma. Fajnie

jakby dał Ci zdjęcia tego co chce poprawiać. Jeżeli ma problem z mocą z powodu czujnika położenia wału, który wycenia na 50zł

to dlaczego go nie wymieni poprostu? :)

Opublikowano
Niektórzy tworzą opis pod wpływen narkotyków :D Przykład. Był tu taki gostek, który wystawił auto za 12tys a w opisie chwalił się że przez ostatni rok, włożył w auto 17tyś.
Opublikowano
Bo nie ma kasy. Skoro nie mial kasy na legalne zalozenie lpg to wyobrazam sobie jak ten trup musi wygladac. Opony pewnie 13letnie wietnamskie, filtry i olej z 5 lat temu wymieniane. Taka jest codziennosc tanich aut na lpg. Brak kasy na paliwo brak kasy na naprawy.
Opublikowano

Obecnie posiadam samochód więc nie pali mi się jakoś super ze zmianą, po prostu mam odłożone pare zł i myślałem żeby kupić jakiś ładny starszy samochód jak ten. A jeśli się zakocham to zostawić go sobie i doinwestować a obecny sprzedać.

Ta oferta wygląda na fajną dlatego stworzyłem ten temat, i tak, samochód jest z miasta w którym mieszkam. Jest to 20 letnie auto więc cena wydała mi się dość adekwatna, ale jak widzę to lepiej nie kupować chyba tego egzemplarza :)

Opublikowano

Jeżeli jest z Twojego miasta to ja na Twoim miejscu bym go obejrzał, żeby mieć do czego porównywać

później. Na dojazd nie stracisz zbyt wiele czasu i pieniędzy, a doświadczenie jest bezcenne.

Ewentualnie weźmiesz do jakiegoś znajomego mechanika niech obada jeżeli spodoba Ci sie na miejscu.

Opublikowano

Pod maską brakuje mu kierownicy powietrza.

Ma w zamian jakiś dodatkowy zbiorniczek, którego mieć nie powinien, dosztukowany na kawałek blachy aluminiowej.

Przewód od pokrywy zaworów do odmy, jak i kratki przedniego zderzaka to prawdziwe mistrzostwo świata :cry2:

Ale wydech remusa ma.

W Niemczech śmietniki za 800-1000 euro są w lepszym stanie.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
Jeżeli chcesz e39 na 2-3 lata (do autora wątku tu się zwracam), to szukanie egzemplarza zaczynaj od ceny x 2 z tego ogłoszenia. Niecałe 3 miesiące temu sprzedałem swoje e39 520i z 98 r. za ponad 12 tys zł, więc moi przedmówcy mają 100 % rację w tym co piszą bez oglądania auta na żywo.