Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
w twoim silniku bedzie tylko sterowanie radiem dzialalo,chyba ze 316ti dostalo juz elektryczna przepustnicze a nie na linke.
  • Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dla czytających inaczej, jeszcze raz:

Twój silnik nie ma linki gazu, więc nie musisz NIC dokupować, żeby tempomat zadziałał (wiem, kolega sinio pisał, że to nie jest możliwe, ale ja twierdzę dokładnie odwrotnie).
Opublikowano
zawsze musisz byc uszczypliwy prawda ? :roll: pozatym napisalem juz dawno gdzie i w jakim dziale jest wszystko opisane od a do z, no ale trzeba po x razy pisac.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś z was praktywował już wymianę kierownicy...

z przedliftowej:

http://lh6.ggpht.com/_xqDzq2YdzV4/S9oLlxbEFDI/AAAAAAAAA_E/mr_S_wRe6jg/P1100417.JPG

na poliftową:

http://img542.imageshack.us/img542/1620/dscf9348.jpg

Podobno kierownica po lifcie ma poduszkę dwunabojową a przedliftowa jednonabojową. Czy da rade przełożyć poduszkę z kierownicy przedliftowej do poliftowej? Lub czy poliftowa poduszka dwunabojowa zaadoptuje się poprawnie i nie będzie powodować błędu?

Odnośnie podłączenia multifunkcji nawet nie zadaje pytania, bo zapewne to kwestia przełączenia samych przewodów.

Opublikowano

podłączyć się wszystko da.

Poduszki nie są zamienne, błedu nie wyświetli ale może być potrzeba dolutowania jakiegoś jednego kabla. Jak to zadziała podczas wypadku przekonasz się sam :P czy odpali poduszke czy nie :)

według mnie nie warto rzeźbić tym bardziej że cena takiej zmiany jest ogromna :D poduszka strasznie droga. Ale jakbyś zmieniał to chętnie przytule trójramienną kierownice z guzikami jeśli taką masz :)

szukam
  • 2 tygodnie później...
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam mam zwykłą starą 3 ramienną kiere bez multifunkcji która mi się nie podoba w ogóle,chce kupić multifunkcyjną z M-pakietu teraz mam pytanie może ktoś polecić mi osobe która ewentualnie by mi zrobiła taką przemianę z okolic warszawy lub z warszawy ? będę wdzięczny za info i pomoc..

Jako że za majstra się nie uważam więc nie chce się tego sam podejmować.

Opublikowano
Sprawdz najpierw czy w zielonej kostce pod kierownica (znajdziesz po zdjeciu obudowy) nie masz pinow 8, 9 i 10 obsadzonych. Moze wystarczy kiere wymienic. Jesli nie chcesz/potrzebujesz tempomatu, sa to doslownie dwa kabelki od kostki kiery do modulu swiatel;)
  • 2 lata później...
Opublikowano
Witam, posiadam BMW e46 z 1998 r. 318i sedan, obecnie posiadam w nim kierownice czteroramienną multifunkcyjną jak tym modelu http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-tempomat-klimatyzacja-kierownica-wielofunkcyjna-ID6y969t.html chciałbym ją wymienić na trójramienną link http://olx.pl/oferta/kierownica-e46-stan-idealny-CID5-IDfKczj.html#ab1f2b0bc5, czy posiada posiada ktoś wiedzę czy frezy w tej kierownicy trójramiennej będą pasować do mojego modelu e46. Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam Marek
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli chcesz pozbawić auta multifunkcji zakładając kierownicę sportową bez tej opcji?
Opublikowano

nie lepiej kupić samo koło i przełożyć poduszkę i multifunkcję? będzie raczej taniej niż cała kierownica + airbag.

edit.

Do sprzedaży zostawił bym wszystko jak jest i nie pchał się w koszty, chyba że kręcisz licznik i po kole widać że przejechała więcej niż chcesz ustawić. Ale to postawa nie godna pochwały :nienie:

edit2.

Wydaje mi się że frezy w e46 powinny być takie same jako że można było koła wybierać jako opcje.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
A co z instalacją do poduszki, przerabiałeś czy jak? Kolega ma poduszkę jednonabojową, a w ogłoszeniu jest kierownica z poduchą dwunabojową.