Skocz do zawartości

[E46] Zmieniarka co polecacie i montaż

AdamEm

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

dobra wszystko sprawdzone, wiec teraz do was takie pytanie czy sprzedac zmieniarke za 200 zl i kupic cos takiego ?http://allegro.pl/zmieniarka-mp3-sd-bmw-e46-e39-e38-e83-e53-xcarlink-i2699716001.html

czy poprostu kupic kabel za 30zl i radio bissnes za 60 zl = koszt 290zl :) z orginalna zmieniarka

dobra wszystko sprawdzone, wiec teraz do was takie pytanie czy sprzedac zmieniarke za 200 zl i kupic cos takiego ?http://allegro.pl/zmieniarka-mp3-sd-bmw-e46-e39-e38-e83-e53-xcarlink-i2699716001.html

czy poprostu kupic kabel za 30zl i radio bissnes za 60 zl = koszt 290zl :) z orginalna zmieniarka

Ja kupiłem tego Yatora i sobie bardzo chwalę. Zmieniarka ma u mnie już 14lat więc jest trochę zużyta, czyta tylko lepsze płyty, nie czyta CD-RW no i płyty się już nie mieszczą pod nią w tym schowku. A teraz mogę mieć po 99 utworów w 6 folderach (nawet w 8 ale aby do nich przejść trzeba przebrnąć do końca 6 folderu i zaczyna się 7 później 8)

• Zasłużeni forumowicze
ok kupilem to radio

http://allegro.pl/radio-bmw-e46-business-stan-bdb-polecam-i2695334989.html

tylko teraz czy ta kostka bedzie pasowac do tego radia?

Trzeba było kupić Blaupunkta bo jest sporo mocniejszy niż ten Philips którego kupiłeś.

• 3 tygodnie później...

Panowie odgrzebie temat zeby nie zakladac nowego...

Obecnie posiadam u siebie radio na kasety z samym napisem/przyciskiem "tape" cos takiego => http://allegro.pl/bmw-3-e46-e-46-org-radio-10szt-nowe-wyprzedaz-i2727132985.html

Chce miec cd ale ceny org CD do e46 sa lekko przeadzone więc wymyslilem zeby zamontowac zmieniarke na cd lub cyfrowa zmieniarke ale wnioskuje ze do mojego radia chyba nie da sie tego podlaczyc. Wiec jakie radio kupic zeby mozna bylo podlaczyc zmieniarke ?

Programowanie/Obróbka CNC - Fanuc/Sinumerik/Heidenhain

• 5 miesięcy temu...

Witam

Orientuje sie ktos jakie nr zmienairki CD/MP3 podejda do E46? CZy zmienairka z E90 (np taka 6512 6 977 759 01) bedzie wspolgrac z radiem BM54? Mam normalna zmienairke plus navi 16:9 i chcialbym wymienic zmieniarke na taka ktora by czytala mp3 ale chcialbym zostac przy raczej przy ori nie zadne xcarlinki i inne takie.

CZy nie bedzie problemu z podpieciem ALPINE CHA S634 tzn plug&play czy jakies kable trzeba bedize ciagnac itp?

CZy to bedzie mialo znaczenia a jesli tak to jakich nr mam szukac??

Witam

po rozkodowaniu vinu okazało się że w moim aucie powinna być zmieniarka, jednak w bagażniku mam tylko kabelek, stąd moje pytanie jakiej powinienem szukać zeby wszystko działało. Z vinu wiem tyle :

S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)

S692A CD CHANGER I-BUS PREPARATION Instalacja zmieniarki BMW na 6 CD I-Bus

instalacja zmieniarki to nie zmieniarka :D masz po prostu przygotowaną instalacje pod zmieniarke.

No szukaj zmieniarke do e46 i tyle :) radio musi miec guzik MODE aby obsługiwało zmieniarke.

Edytowane przez K3m0T1989
szukam

• Zasłużeni forumowicze
Dokładnie tak jak wyżej. Wpis o instalacji oznacza, że masz instalację pod zmieniarkę a nie samą zmieniarkę.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
To kup sobie zmieniarkę i będziesz mógł wciskać przycisk mode :mrgreen:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 1 miesiąc temu...

Witam!

Chciałbym zakupić zmieniarke płyt do mojej bmki.

W aucie zamontowane jest radio CD firmy Becker z nawigacją strzałkową.

Mam kilka pytań odnosnie tego.

Czy zmieniarka musi być oryginalna?

Jaka zmieniarka byłaby najlepsza w rozsądnej cenie (prosze o propozycje)?

Czy samodzielny montaż zmieniarki jest trudny czy lepiej oddac dofachowca?

Dziękuje za wszystkie pomocne odpowiedzi

Osobiście proponowałbym zainwestować w emulator tak jak napisał kolega wyżej. Można spokojnie wyrwać za 150zł używane emulatory Yatour z gwarancją. Montaż ogranicza się do wpięcia wtyczki i to wszystko. Możesz słuchać piosenkek z pendrive, karty pamięci czy podłączyć się do swojego telefonu.

czytalem roznie opinie, przykladowo ze obroty silnika wchodza na glosniki, albo ze jakosc muzyki jest fatalna

I słychać pracujący silnik z głośników?

.

.

.

.

Testowałem taką zmieniarkę: http://allegro.pl/zmieniarka-mp3-usb-bmw-e36-e38-e39-e46itd-xcarlink-i3321035026.html. Trzeba dobrać odpowiedni rodzaj kabla. Taki jaki masz u siebie w radiu. Jakość odtwarzania nawet przy głośnym słuchaniu moim zdaniem bardzo dobra (żadnych szumów tak jak w przypadku jakiegoś transmitera do zapalniczki). Ludzi przyzwyczajonych do super sprzętu grającego może nie zadowolić ale jakość raczej na pewno nie jest gorsza w porównaniu do płyt cd.

Osobiście proponowałbym zainwestować w emulator tak jak napisał kolega wyżej. Można spokojnie wyrwać za 150zł używane emulatory Yatour z gwarancją. Montaż ogranicza się do wpięcia wtyczki i to wszystko. Możesz słuchać piosenkek z pendrive, karty pamięci czy podłączyć się do swojego telefonu.

nie znalazłem nigdzie za 150 zł... możesz podać linka? :wink: Kupiłbym za taką cenę od razu ;)