Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio byłem na ustawieniu zbieżności, no i po wyjeździe okazało się, że kierownica stoi krzywo.

Po fakcie zgłębiłem temat, że powinno się najpierw podłączyć pod kompa i ustawić kierę na "0", a potem rozpocząć regulację przy aktywnym układzie kierowniczym.

W necie zbyt dużo informacji nie ma na ten temat, ale przeczytałem posty o E60, w którym ktoś programem przestawił źle ustawiona kierownicę o 15 stopni, ale nic dokładniejszego w jaki sposób.

Tez próbowałem wyzerować czujnik skrętu, ale jest bez zmian, może coś robię nie tak.

Czy ktoś w praktyce przerabiał ten temat?

Opublikowano
Sprawdź, czy nie masz luzu na kierownicy, bo to teź może być przyczyna złego jen ustawienia podczas robienia geometrii.

-------------------

Artur

Opublikowano

Masz wydruk pomiaru zbieżności po wykonanej regulacji ?

Regulowali tył i przód ? Były obciążenia na siedzeniach ?

Opublikowano
Pewnie zwykły błąd osoby robiącej zbieznosc, podjedz do niego jeszcze raz i powiedz ze ci zle zrobili, poprawią ci za darmo jeśli nie minęło dużo czasu od robienia zbieznosc