Skocz do zawartości

BMW F07 535XI GT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Panowie, słyszałem, że model 5 GT jest typem pomniku.. stoi jak wryte i nie ma szans na sprzedanie. Ogłoszeń kilka się znajdzie jednak 99% to diesle z dużymi przebiegami.

Warto do tego modelu podejść? Jest nim zainteresowanie gdyby okazał się "nie tym" co oczekuję od BMW? Do tej pory jeździłem dobrze wyposażonym Audi A7.

Co myślicie o silniku 535 306KM? Jakieś bolączki? Wady? Podobno są awaryjne tak samo jak i diesle- rozrządy? zatarcia na wałkach..?

• Zarejestrowani
Opublikowano
Jak chcesz to zadzwon do mnie po poludniu ( telefon w podpisie ) to troche Ci opowiem o nich

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
A który samochód sprzedaje się dzisiaj łatwo? Z GT jest taki problem, że F10 tak samo wyposażony i z tego samego rocznika jest kilkadziesiąt tysięcy tańszy. Jednak ci, którzy kupili GT nie żałują wydanych pieniędzy. Mam GT, mój przyjaciel ma F10. Różnica w komforcie jest bardzo duża. Poza tym, on jest jednym z wielu, ja jestem wyjątkowy. Nigdy bym się nie zamienił!
Opublikowano

Lubię nietypowe auta. GT to tak jak A7, wielu się podoba ale mało kto ma na nią gotówkę bo "taka sama" 5tka jest sporo tańsza, albo za podobne pieniądze są to auta młodsze..

Sugeruję się opinią salonów z których słyszałem, że sprzedaż jest na poziomie zerowym- niewypał, pomnik.. Niestety dłużej jak rok-półtory nie potrafię auta także muszę myśleć realnie, że półtory roku to nie dwa albo trzy na otomoto :oops:

Chodzi mi po głowie też 6stka GC jednak ceny są dużo wyższe, do tego benzyny to głównie 4.4 które lubią się sypać?? (na allegro kilka 7ek z uszkodzonym motorem widziałem, do tego cena silnika mówi sama za siebie).

Silnik 535i to podobno tylko na rynek USA w F10 czy F07??

Opublikowano

A7 to odpowiednik 6er, a nie 5GT

5GT to bardzo praktyczne, duże, pojemne i komfortowe auto - tego nie da się zaprzeczyć - ale niestety dla 90% pewnie po prostu brzydkie i tyle

535 było i na EU i na USA jest to silnik N55 z 306KM, dobra sprawdzona konstrukcja, jednak przy budzie 5GT pewnie coś tam spali, a 4.4 benzyna z początku produkcji (407KM chyba) to silnik ryzykowny, nie pchałbym się w niego

edit, aha żeby nie było - należę do tych 10% - i GT mi się podoba :-)

Opublikowano
Sugeruję się opinią salonów z których słyszałem, że sprzedaż jest na poziomie zerowym- niewypał, pomnik..

Dziwne, bo patrzę na oferty Premium Motors z Gdańska i mniej więcej co pół roku mają 2-3 sztuki nowe, a te które były w ogłoszeniach jeżdżą po ulicach.

Kilka dni temu rozmawiałem ze sprzedawcą z ASO BMW w Krakowie i mówił, że trafiają się ludzie, którzy specyfikują F07 pod siebie i czekają 3 miesiące na auto.

Opublikowano
Ja jeżdzę 535i GT XD, i bardzo sobie autko chwalę ...nadmienię że kilka osób pyta mnie kiedy będę autko sprzedawał, więc wniosek że trudno sprzedać uważam za naciągany.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jak chcesz to zadzwon do mnie po poludniu ( telefon w podpisie ) to troche Ci opowiem o nich

A może tu rozwiniesz?