Skocz do zawartości

Montaż haka holowniczego do f31 - ma ktoś doświadczenie?

gregziel

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dzisiaj sam założyłem hak elektrycznie howany z allegro 500 moduł 100 i wiązka w serwisie koło 1000. robota pierwszy raz całość około 3 godz. Jutro musze tylko zajechać zakodować bo mam texę ale działa do wyłaczenia samochodu pozniej wywala bład ze sterownik nie zakodowany. Jutro zkoduje Istą

Może masz jakieś numery tego modułu

• 1 rok później...

Cześć,  odgrzebuję wątek.  Małżonka nalega na rower elektryczny,  więc dach, który od N lat funkcjonował,  jest passe i trzeba platformy czyli haka. 

Auto to F31 z polskiego salonu, benzyna 328i, napęd na tył, bez Xdrive,  M pakietów itp. 

Czy ktoś z Was może mi polecić konkretny model haka, gdzie nie będzie problemów z montażem i elektryką jakiejś sensownej platformy na rowery np. Thule?

Końcówka haka oczywiście powinna się chować lub demontować bez narzędzi,  sam montaż jak najmniej ingerował w auto, w sensie przeróbek,  wiązek,  kodowania itp. Nie znam się na tym, zlecę to jakiemuś warsztatowi, tylko chcę zminimalizować prawdopodobieństwo,  że mi coś sp... w aucie. 

Może są jakieś polecane / dedykowane haki pod konkretnie F31? 

Bardzo proszę o pomoc, jak ktoś ten temat przerabiał. 

Hak tylko do platformy, może do jakichś lekkich przyczepek, na pewno nie musi być do karawaningu, ciężkich przyczep. 75 kg pionowego udźwigu wystarczy.  

Co do kwoty, to mogę wydać trochę więcej kasy w zamian za solidność i wygodę montażu, ale nie chcę przepłacać za nie wiem,  nazwę/ markę lub jakieś zbędne funkcjonalności. 

Edytowane przez janek072
Dodany akapit

• 11 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...

Witam, jestem po montażu haka elektrycznie składanego właśnie. Montaż i elektryka są proste, najwiecej czasu zeszło mi na kodowanie, musiałem flashowac moduł haka. Wszystko robiłem, zgodnie z ori instrukcja bmw. Tu nie mogę dodać pdf ale jak by ktoś chciał to priv.