Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Konfiguruje sobie X5 F15. Wiadomo standardowo warto dołożyć skore która kosztuje ok 10 tysiecy, później podgrzewane siedzenia... Przydała by sie elektryka, sprzedawcy mówią ze sportowe albo komfortowe siedzenia to absolutny obowiązek i bez tego będzie ciężko samochód odsprzedać i od razu robi sie 30k PLN dodatkowo.

Co myślicie o zakupie x5 ze zwykłej materiałowej tapicerki? Na allegro można kupic niby w idealnym stanie zestawy skórzanych siedzń, z elektryka po 7000 pln.. Gra warta świeczki ?

Będzie problem z uruchomieniem podgrzewania i elektryki siedzeń ? Robiłem takie rzeczy w Audi i nie było większej tragedii, ale z BMW nie mam zadnych doświadczeń. Może warto kupić już podgrzewane i reszta sprawniej pójdzie ( np. nie będzie trzeba wymieniać jakiś modułów przekaźników...)

Może ma ktos już podobne doświadczenia? No i jak z gwarancją?

Opublikowano

Wszystko można.

Kup najlepiej wszelkie dostępne opcje od razu. Potem ogarnięty warsztat Ci to zamontuje i dokoduje. Gwary oczywiście na to nie będziesz miał bo to dokładka, ale raczej psuć się nie powinno.

Wyjdziesz dużo poniżej ceny katalogowej, więc ewentualne naprawy i tak się zmieszczą w budżecie jakby co.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kupujesz nowy samochód za 300kzł i chcesz od razu robić w nim przeróbki? "Popracuj" lepiej nad dobrym rabatem na auto i weź od razu niezbędne wyposażenie.
Opublikowano
Kupujesz nowy samochód za 300kzł i chcesz od razu robić w nim przeróbki? "Popracuj" lepiej nad dobrym rabatem na auto i weź od razu niezbędne wyposażenie.

Dla mnie nie istotne, jest czy samochód kosztuje 100 czy 300 tysięcy. Rabat mam dobry, ale możliwość zaoszczędzenia 25 tysięcy jest zasadna by sie nad tym zastanawiać. Wymiana siedzeń i ew. boczków to nie jest jakaś wielka "przeróbka". Same fotele pewnie jak w VAG-u to kwestia 4 śrub... Bardziej pytałem o strone techniczna tj. co jest potrzebne dodatkowo żeby działała elektryka siedzeń, bo podgrzewanie pewnie i tak wezmę. Myślałem jeszcze czy nie znajdę serwisu BMW który sprawdzi mi poprawność instalacji i zrobi mi wpis do centralnego rejestru- tak by nie tracić gwarancji. Przecież salony mogą zrobić retrofiting?

Opublikowano
Czarno widzę możliwość doposażenia przez ASO (zobacz wątek dot. czujników parkowania)...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
możliwość zaoszczędzenia 25 tysięcy jest zasadna by sie nad tym zastanawiać. Wymiana siedzeń i ew. boczków to nie jest jakaś wielka "przeróbka".

Poza takimi co nie wiedzą co z kasa robić nikt nie pogardzi kwotą 25kzł. Bardziej chodziło mi o to, że kupujesz drogi samochód, który ma dawać "radość z jazdy" a ładujesz się w potencjalne problemy typu: "nie działa", "skrzypi", "idealne fotele z alledrogo okazały się gó...ne" i narażasz się na problemy z gwarancją. Myślisz, ze warto? Tak samo początkowo kombinowałem z hakiem ale w końcu powiedziałem sobie "po co mi to"?

Za grosze można teraz dokupić trzeci rok gwarancji więc IMHO nie warto ryzykować problemów z jej realizacją.

Opublikowano
możliwość zaoszczędzenia 25 tysięcy jest zasadna by sie nad tym zastanawiać. Wymiana siedzeń i ew. boczków to nie jest jakaś wielka "przeróbka".

Poza takimi co nie wiedzą co z kasa robić nikt nie pogardzi kwotą 25kzł. Bardziej chodziło mi o to, że kupujesz drogi samochód, który ma dawać "radość z jazdy" a ładujesz się w potencjalne problemy typu: "nie działa", "skrzypi", "idealne fotele z alledrogo okazały się gó...ne" i narażasz się na problemy z gwarancją. Myślisz, ze warto? Tak samo początkowo kombinowałem z hakiem ale w końcu powiedziałem sobie "po co mi to"?

Za grosze można teraz dokupić trzeci rok gwarancji więc IMHO nie warto ryzykować problemów z jej realizacją.

Oczywiście masz racje. Próbowałem kalkulować co sie bardziej opłaca, ale faktycznie argument ze będzie skrzypiało chyba mnie najbardziej przekonuje:) Pytanie o te sportowe siedzenia/siedzenie komfortowe. Uważcie że to faktycznie mus? Nigdzie nie było "normalnych" wiec nie wiem jak się do nich odnieść....

Opublikowano

Oczywiście masz racje. Próbowałem kalkulować co sie bardziej opłaca, ale faktycznie argument ze będzie skrzypiało chyba mnie najbardziej przekonuje:) Pytanie o te sportowe siedzenia/siedzenie komfortowe. Uważcie że to faktycznie mus? Nigdzie nie było "normalnych" wiec nie wiem jak się do nich odnieść....

Od dawna niestety nie trawię siedzeń skórzanych w aucie; bez względu na wszystkie dodatki do nich. Za to preferuję Alcantarę w połączeniu ze skórą - tylko że to występuje w wersji sportowych siedzeń.