Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam w ciagu 2 lat zdarzylo sie kilka razy ze gdy wciskalem gaz auto nie jechalo tak jak powinno brakowalo mocy ale tylko przez chwile i bylo ok. Teraz jest juz tak caly czas niby jedzie ale cos go trzyma bynajmniej nie jest to co powinno byc... Jezeli ktos mial taki problem to prosze napisac jaka moze byc przyczyna....??
Opublikowano
wężyki podcśnieniowe jak nie były ruszane, to trzeba wymienić, najlepiej na silikonowe. Elektrozawór turbiny, to tak na początek.
Opublikowano
auto mam 7 lat i nic nie bylo ruszane w nim...koszty pewnie ogromne beda.... jak mam cos wymieniac to raczej na orginal...ale ostatnio czasami zakopcil jak wcisnolem gaz....oby nie katalizator bo koszt spory....nie jestem pewien ale turbiny teraz nie slychac ale nie jestem pewien na 100%
Opublikowano
oby katalizator byl dobry bede musial podjechac gdzies i podlaczyc pod komp. przez 7 lat nie bylo problemu.wezyki bede musial wymienic ale juz od dawna widze ze silnik brudny jest w oleju w okolicach turbiny gdzies musi sie jakos wydostawac
Opublikowano

U mnie co jakiś czas sporadyczny błąd od przeladowania objawilo się już rozwalonym turbo oraz bardzo nieprzyjemnym dźwiękiem ocierania łopatek o obudowe

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Sprawdz czuinik cisnienia paliwa. Odkrec go i wyczysc moze byc ze niedaje odpowiedniego cisnienia paliwa i masz brak mocy. A obroty jak ?kreci do max czy sa ograniczone? Albo turbinka sie zuzyla.
Opublikowano
a gdzie ten czujnik cisnienia paliwa? w zbiorniku?papke progowa kupilem nowa juz kawalek temu.. nie sprawdzalem czy sie wkreca na obroty czy nie ale podczas jazdy czuc ze jest slabszy nie jest to co powinno byc.
Opublikowano
wężyki podcśnieniowe jak nie były ruszane, to trzeba wymienić, najlepiej na silikonowe.

Z tymi silikonowymi wężykami to był raczej się wstrzymał. Miałem takowe u siebie - firmy Samco - to powiem, że badziew na maxa. Po roku (z małym okładem) czasu w paru najbardziej łukowato wygiętych miejscach popękane. A jak już pęknie to leci potem piorunem. Wywaliłem to na śmieci i zamontowałem wężyki firmy Gates - porządnie zbrojone w środku włóknami, ścianki gumowe też odpowiedniej grubości i o wiele bardziej pancerne niż te silikony.

Pzdr.

Opublikowano
ja mam silikony już ze 3 lata i jest bdb., widocznie to samco to jakiś badziew. Samco produkuje też przewody wysokiego napięcia do benzyny i wiem, że są dość liche.
Opublikowano
musze podjechac na komputer najlepiej chyba do serwisu BMW lub kogos kto sie zna zeby zdjagnozowal co jest... a wezyki sa chyba ok a sa orginalne takie wezyki?
Opublikowano

W ASO można kupić takie oryginalne wężyki - nie pamiętam czy już docięte czy na metry ale jak to w ASO - wychodzi sporo drożej niż kupno takiego wężyka w jakimś motoryzacyjnym sklepie.

Co do jakości wyrobów SAMCO to nie wiem jak z tym jest. W czasach kiedy kupowałem te wężyki to je polecano na różnych tuningowych forach i chyba nawet na którymś forum BMW - dlatego kupiłem.

Pzdr.

Opublikowano
przyczyny jeszcze nie znam i nie wiem jaki jest powod ze auto jest slabsze ale mam nadzieje ze sie dowiem jak tylko znajde czas zeby jechac na komp.