Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nigdzie nie mogłam dokopać się do żadnych konkretnych odpowiedzi/porad, założyłam więc nowy temat.

Sprawa dotyczy Navigacji Bussines i wyboru celu.

Generalnie mam dwie CD z mapkami.

Mieszkam w Holandii i w napędzie mam cały czas płytkę, na której ten kraj się znajduje. Wszystko działa bardzo dobrze, wielokrotnie użyłam tej navi nie musząc wyciągać standardowej navigacji i przyczepiać jej na szybę.

Mam jednak pewien problem, mam nadzieję, malutki :)

Co jeśli znajduję się w Holandii, a jako cel mojej podróży chcę wybrać miasto w Polsce, które oczywiście znajduje się na innej płycie niż Holandia.

Jak to wygląda? Jakby ktoś mógł łopatologicznie wytłumaczyć wybieranie takich celów, gdzie początek trasy i jej koniec znajdują się na różnych płytkach.

Z góry wielkie dzięki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ta plytka doprowadzi cie do granicy tam musisz zmienic plyte.

Poszukaj moze plyty z cala europa...

Opublikowano

Hmm problem polega na tym, ze nie moge wybrac tego celu.

Jesli w napędzie mam plyte z Polską to moge wybrac adres na terenie Polski itd oblicza nawet ile km mam, jednak strzałka pokazuje tylko cel w prostej linii zadach komunikatów nic, jesli włożę plyte z Holandia aby poprowadziło mnie chociaz do granicy i tam zmienię plyte, niestety nie moge wybrac celu na terenie Polski bo go na tej płycie nie ma :)

Hmm co robie zle ??

Opublikowano

Płyta z Holandią super działa na Holandii, a płyta z Polską, super działała mi na Polsce- nie miałam ani z jedną, ani z drugą żadnych problemów.

Może inaczej :)

Jeżdżę sobie po Holandii z płytką na Holandię, działa gra i trąbi.

Chcę jechać do PL, ale Niemcy i Polska, znajdują się na drugiej płytce.

Chcąc wyszukać adres w PL, nie mogę nawet wybrać kraju (POLSKA) ponieważ on znajduje się na drugiej płytce no i po temacie :/

Opcja druga, jestem oczywiście w Holandii, wkładam płytkę z Polską, super wybieram adres itd i....[BAD], navi mnie nie prowadzi, co w sumie wydaje się logiczne, ponieważ Holandii na tej płycie nie ma i wydaje się to rozsądne, że navi nie może mnie z tą płytą w napędzie, przeprowadzić przez holenderski odcinek trasy.

Z kolei druga płyta owszem może, ale z kolei nie mogę podać na niej celu w Polsce, bo Polski na tej płycie nie ma :D

Błędne koło, cóż, szykuje się podróż i chyba przeproszę się z tom tomem :D

Opublikowano
dziś ustawiałem trasę do Włoch, pokazało mi poprawną odległość , ale we Włoszech sama główna droga , bez mapy , więc się da :) ( płyta nie obejmuje Włoch) , po dojechaniu do granicy trzeba przełożyć płytę , system zapamiętuje cel