Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czytałem sporo postów odnośnie tego problemu lecz nigdzie nie znalazłem satysfakcjonującej odpowiedzi która by rozwiązała mój problem.

Sprawdzałem czujniki metoda namacalna ale żaden z nich "nie działa"-nie odpowiada po podpięciu pod komputer jest błąd 43d1 a w aucie wyświetlany jest "PDC Failure" Prosze o pomoc bądź jeśli istnieje link (szukałem sam lecz nic nie znalazłem) :cry:

Opublikowano
nie pisałem jakie auto bo jesteśmy w dziale seri 5 e60 i takie wlasnie posiadam silnik 2.5D 177km a problem leży właśnie w tym że nie działają mi czujniki PDC żaden z nich nie odpowiada i nie wiem co się stało a błąd który wyświetlany to tak jak już pisałem wyżej 43d1
Opublikowano
Jeśli to nie problem to mógłbyś mi podpowiedzieć jakie są objawy gdy jest problem z przepustnicą ? Czyli ten blad 43d1 nie jest od PDC ale żaden z nich nie reaguje sam już nie wiem w czym może leżeć problem
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli to nie problem to mógłbyś mi podpowiedzieć jakie są objawy gdy jest problem z przepustnicą ? Czyli ten blad 43d1 nie jest od PDC ale żaden z nich nie reaguje sam już nie wiem w czym może leżeć problem

nie wiem za pomocą czego Ty tam robisz diagnostykę, napisałem to, co mi pisze program.

Opublikowano
Ok rozumiem zapewne będzie trzeba jeszcze rozwiązać problem z przepustnicą a czy ma ktoś jeszcze jakiś pomysł odnośnie PDC?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ok rozumiem zapewne będzie trzeba jeszcze rozwiązać problem z przepustnicą a czy ma ktoś jeszcze jakiś pomysł odnośnie PDC?

Powtórzę jeszcze raz - ten kod błędu odnosi się do DDE, ale nie do PDC. Znajdź program ISTA i przeczytaj oddzielnie bloki DDE i PDC.