Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was.

Wczoraj wziąłem się za wymianę odmy razem z wszystkimi wężami. Po udanej wymianie, podłączeniu wszystkich wtyczek tak jak należy auto nie odpala i pali się kontrolka eml. Dzisiaj przejrzałem czy czasami gdzieś nie mam przeciętej izolacji na kablach ale nic nie zauważyłem. Po podpięciu do inpy wyskoczyło mi sporo błędów.

169 Zawór przepustnicy Faza wyjściowa Cut-off po awarii

171 Wiarygodność - zawór dławiący

110 wartości czujnika Pedału Potencjometr 1

112 TPS potencjometr 1

115 Napięcie odniesienia -Regulator napięcia 1 lub Adaptacja przepustnicy (MS43)

21 VANOS -błąd elektryczny lub Aktywacja zawór wlotowy VANOS (MS43)

19 Aktywacja zawór wlotowy VANOS lub Zawór wydechowy (MS43)

53 krokowiec

27 krokowiec - Niesprawność

68 Zawór odpowietrzania zbiornika

Nie mam pomysłu co może być nie tak, bezpieczniki sprawdziłem, wtyczki są powpinane dobrze, izolacje kabli też sprawdzałem chyba że gdzieś czegoś nie zauważyłem..Przed wymianą odmy wszystko było w porządku. Jakieś pomysły?

Opublikowano

Czy Ci się acu nie rozładował ?

bezpieczniki już sprawdzone włącznie z ECU ( chyba są osobno pod maską)

wtyczki rozłącz i połącz od nowa i sprawdz czy coś się nie zapomniało.

Z domowych sposobów to chyba pozostało reset ECU przez odłączenie acu na kilka minut, ale nie licz na cud.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Zupełnie zapomniałem o bezpiecznikach pod maską, jeden z nich był przepalony. Auto zapaliło, dzięki za podpowiedź i pozdrawiam : )