Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Planuje wymienić filtr paliwa, czy ktoś wymieniał? Czy znacie jakiś tutorial i czy są problemy z wymianą? Nie znalazłem żadnej instrukcji do tej pory do F30 N47.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja wymienialem w f10. Raczej potrzebny kanal lub podnosnik kolumnowy. U mnie najwiecej roboty bylo z odkreceniem oslon pod autem. Uwazaj na podgrzewacz zeby go nie uszkodzic, jest dosc drogi.
Krzysztof
  • 1 rok później...
Opublikowano
Ja wymieniam co 30 tys. km. W ASO wymieniają co dwa przeglądy, czyli co 50-60 tys. - w zależności, kiedy komputer zaprosi Cię na serwis. Nie warto oszczędzać na filtrach, a szczególnie paliwa.
BMW F31 318d 143pk aut.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Po wymianie filtra paliwa w 2.0 Diesel N47 czy jest konieczność odpowietrzenia układu paliwowego przez program diagnostyczny ?

Czy zwyczajnie wymiana filtra i układ sam się odpowietrzy czy to nie uszkodzi np. pompy z braku paliwa (smarowania)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
wymieniasz,odpalasz i tyle;ewentualnie moze dluzej zakrecic silnik[/quote

Dokładnie,choć dla kogoś robiącego to pierwszy raz wydaje się skomplikowane pod względem dostania się do tego elementu, demontażu i montażu to sprawa jest raczej prosta. Trzeba pamiętać żeby końcówki z uszczelką nie wciskać na siłę tylko lekko obracać do momentu wskoczenia karbu jednej strony w wycięcie drugiej, znalazłem filmik poglądowy ,może się komuś przyda

.

p44ahXld_o.jpg