Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Oddałem samochód do przeprogramowania radia z USA na EU. RDS odczytuje jakie radio jest odbierane, ale automatycznie na trasie nie dostraja stacji, trzeba szukać ręcznie - można to poprawić?

Mam też radio satelitarne, działa u nas? VIN C742627

Pozdrawiam,

Opublikowano
Ja mam auto z PL salonu i tez nie zmienia w trasie czestotliwosci - przynajmniej na autostradzie GDN-LDZ.
Jadę wolniej ale na 20-tkach.

Fan Mercedes z dwoma BMW ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@JEDi, naprawdę Ci nie działa?

Może jednak nie masz "zaklikanego" RDS? (Radio->Fm->Stacje FM->Opcje)

Ja co prawda w trasie rzadko słucham radia, częściej Spotify - ale z RMF i Zet da się przejechać przez pół Polski nie dotykając w ogóle radia... samo zmienia sobie częstotliwości do lokalnych nadajników... (co prawda te dwie stacje nie trafiają w mój gust, ale są chyba jedyne które mają w miarę ciągłe pokrycie wzdłuż dróg; no może jeszcze radio z Torunia) :wink:

P.S.

Samą nazwę stacji radio może pokazywać nawet gdy RDS jest "odklikany", ale "zaklikana" jest opcja "Informacje o stacji" (Radio->Fm->Stacje FM->Opcje->Informacje o stacji)

• Członkowie klubu
Opublikowano
Witam,

Oddałem samochód do przeprogramowania radia z USA na EU. RDS odczytuje jakie radio jest odbierane, ale automatycznie na trasie nie dostraja stacji, trzeba szukać ręcznie - można to poprawić?

Mam też radio satelitarne, działa u nas?

Kodowanie do poprawy. Brak zakodowanej opcji AF w systemie iDrive.

Radio satelitarne nie działa w Europie.

• 8 lat później...
Opublikowano

Czy komuś udało się dodać opcję AF w iDrive? Tak aby radio trzymało jedną stację podczas przemieszczania się po Polsce. Może jakaś podpowiedź. Please!