Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Te elektrozawory są takie same. Weź może zamień je miejscami i zobacz co pokaże INPA. Czy dalej wylotowy będzie na czerwonym czy wróci na zielony, a wlot pójdzie na czerwone?

Hmm :P :idea: właściwie bardzo dobry pomysł -muszę wiec jutro znaleść czas...

Opublikowano

Witam,

czasu jednak w Niedziele nie bylo -za to był dziś rano. Co zrobiłem :

- jeszcze raz porządnie je "wykąpałem" w benzynie ekstrakcyjnej, porządnie sie wymoczyły

- przedmuchałem sprężonym powietrzem (kompresor)

- po zamontowaniu (odwrotnym) odczyt INPą

Więc tak;błedy dalej nie powróciły , jeden screen który zamieścilem wcześniej - wartości prawie takie same - 56,20,było 55,50 więc skoro dalej jest w zakresie "na czerwonym" nie wrzucam go(może to jest ja napisał"sobon2000" są to wartości startowe) ,ale dodam ten :

http://images77.fotosik.pl/802/85d815b2ff4f0c24med.jpg

Nie widząc zmian po zamianie w montażu zrobiłem małą rundę autem i wydaje mi sie że auto jest troche żwawsze,nie wiele ale zawsze coś. Może to ponowne mycie i spręzone powietrze

cos pomoglo.

Czy Ktoś z forumowiczów na podstawie powyższego screen-a moze odpowiedziec czy to są prawidłowe wartości,lub w granicach normy :wink: :?:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam ponownie ,

Odswieżę pytanie :lol: - dotyczące wymiany elektrozaworów w e90 320i n46b20,a mianowowicie:

- czy przy uszkodzeniu jednego z dwóch elektorozaworów zalecana jest wymiana dwóch ? :?:

- czy wymieniamy również komplet oringów ( na nowym elektrozaworze jest jeden - drugi trzeba dokupić osobno) ? :?:

- czy potrzebne jest kodowanie ? :?:

Pozdrawiam :D