Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W porównaniu z ori lampami (a szczególnie kierunkami) te co wstawiłeś są okropne, ja za żadne skarby bym tego nie założył.

Po co chcesz zmieniać lampy?

BMW E39 520i - tomtom1994

SPRZEDAM CZĘŚCI E39 <--- klik

http://images.chomikuj.pl/button/tomtom1994.gif <<<----- Folder BMW - hasło BMW

Znajdziesz tam różne przydatne pliki dotyczące BMW, softy, mapy i instrukcje obsługi.

Opublikowano
Nie chodzi mi koniecznie o te lampy. Mogą być równie dobrze depo. Z kierunkami zgadzam się z Tobą są okropne wymieniałbym je. Chciałbym zmienić dla odmłodzena auta i jak wiadomo nowe lampy lepiej świecą a często zdarza mi się jeździć w nocy. I dlatego własnie pytam, które lampy lepiej świecą srebrne/czarne czy to bez różnicy. I proszę o wasze sugestię jakie lampy dać do BMW E46 98 r czarny bez m pakietu konkretne linki. Pozdrawiam
Opublikowano
Zajrzyj do galerii e46 na pewno znajdziesz autka z reflektorami czarnymi jak i srebrnymi, co do świecenia to poczytaj o regeneracji odbłyśnika i polerowaniu kloszy

Znajdziesz tam różne przydatne pliki dotyczące BMW, softy, mapy i instrukcje obsługi.

Opublikowano
Regeneracja odbłyśnika i regeneracja kloszy. Odbłyśnik no dobrze może zregenerować. Ale klosze po roku od polerki znów zaczynają pomału matowieć, ratując jeszcze jedną polerką jeszcze bardziej zaczynają niszczeć. W prawym reflektorze już i tak światło nie rozszczepia mi się tak jak powinno. Dlatego między innymi chciałym je wymienić. Uważacie że lepszą alternatywą jest np wymiana kloszy + regeneracja odbłyśników czy zakup nowych reflektorów zamienników które spiszą się lepiej i pewnie nawet być może przeżyją autko ? Wyraźcie swoje opinie.
Opublikowano
Moim zdaniem kupno zamienników było by ostatecznością, większość zapewnie produkcji chińskiej więc wiadomo jak jest z jakością, jeśli zregenerujesz odbłyśniki i dasz nowe klosze to lampy powinny świecić jak nowe.

Opublikowano

Powinny i ja się z tym zgadzam. Ale czy te lampy nowszej generacji nawet chińskie nie będą świecić lepiej ? Dodatkowo dochodzi nowocześniejszy wygląd. Miałeś może te zamienniki ? Czytałem wiele opini na temat lamp DEPO i wiele z nich jest pozytywnych. Tylko jak jakość i trwałość o to chodzi. Bo równie dobrze mogą mieć stare lampy kupić klosze zregenerować odbłyśniki kosztem 500 zł a mogę mieć kosztem 700-900 zł nowe lampy. + można kupić zestaw hidów i mieć xenonki w swoim aucie.

Dobra panowie więc tak, co wybrać.:

Oryginalne lampy xenon BMW E46 - koszt do 1200 zł (I rozumiem wszystko p&p, wyciągam halogeny podpinam xenony wkładam żarówk xenon i cieszę się xenonem?)

Czy lampy depo koszt 700 zł + hidy do 300 zł ?

Jestem zielony i kompletnie nie mam pojęcia co wybrać.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Piszesz jak staszek..

Zenony to jeszcze spryskiwacze i najważniejsze samopoziomowanie. Jak chcesz odmłodzić auto to kup..ori lampy, jak nie stać Cię na nowe to szukaj ładnych używek lub wymiana odbłyśników i nowe klosze.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Każdy był kiedyś Staszkiem zanim stał się Zenkiem a potem prawdziwym wyjadaczem ^^ Nic nie wiem na ten temat chodź dużo czytałem to mało precyzyjnych odpowiedzi a Wy też piszecie mało szczegółowo jak Staszek. Pytam, Plug and Play podłączenie ? Czy w Ori Xenonach jest te Samopoziomowanie ? Napisałem wyraźnie, że albo ori lampy albo depo + hidy. Jeżeli w ori lampach wszystko jest i potrzebuje jedynie spryskiwacze to nie będzie to problem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

viewtopic.php?f=69&t=154504

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=4&t=114049

Za hidy powinien być strzał w kolano bez ostrzeżenia.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Zgadzam się z Tobą kolego. Sam sobie mogę strzelić, że powiedziałem taką przykrą rzecz :( Osobiście widząc xenony napierdzielające mi po oczach, że drogi nie widzę wpadał w szał, nie pomyślałem o tym. Dziękuje za linki.

Więc dla potomnych potrzebny nam będzie:

- Ori xenon

-Przetwornice (Jeżeli nie ma ich w ori xenonach, ale w 90% przypadkach są)

-Czujnik montowany w wahaczu - mógłby ktoś podesłać link z alledrogo ?

-Opcjonalnie przełącznik świateł na ori xenon.

-Sprysiwacze (Listewki pod xenon + pompka + okablowanie)

Koszt do 1500 zł myślę powinienem dać radę. Najgorzej trafić na odpowiednie częsci.

Co powiecie o lampach:

http://allegro.pl/lampa-reflektor-prawy-lewy-xenon-bmw-3-e46-98-01-i4280143561.html

bądź

http://allegro.pl/lampa-prawa-bmw-e46-xenon-98-01-r-sedan-i4287961293.html

Rozumiem, że mogę kupić prawy/lewy xenon niekoniecznie z tej samej partii bez żadnych konsekwencji ? Co myślciie o tym drugim linku ? Pozdrawiam

Opublikowano

Wydaje mi się, że te 1500 jest bardzo optymistyczną kwotą.

Czujniki montowane w wahaczu są dwa, po jednym na przód i tył, do tego dochodzą duperele niezbędne do ich zmontowania o wiązce z czujników nie wspomnę.

Oprócz listewek i pompki musisz dokupić jeszcze dysze spryskiwaczy i zbiornik na dwie pompki.

Oczywiście wszystko się da zrobić, mam wątpliwości czy warto ale to Twoja decyzja.

Jak chcesz to mogę podesłać instrukcje retrofit kits spryskiwaczy i xenonów, prześlij na PW Twojego maila.

• 2 lata później...
Opublikowano

Na wstepie, zeby nie bylo niedomowien mieszkam w Holandii i moja slicznotka jest na holenderskich blachach. Kupilem ja niedawno i raczej rzadko jezdze po ciemku (nie ma na to czasu) a i swiatla wlaczone 24/h tez nie musza byc. Moje pytanie, a raczej problem postojowki i swiatla mijania wlaczaja sie razem z swiatlami pomaranczowymi. Z tylu swiatla sa ledowe. Koles przedemna to fanatyk i tak poprostu zrobil bo tutaj jest wieksza tolerancja do wszystkiego, ale jade teraz do polski na urlop i jestem ciekaw jak wygladaja konsekwencje przy zatrzymaniu przez niebieskich. Zatrzymanie dowodu raczej mi nie grozi bo nie moga zabrac. Kilka zdj:

https://www.imageshack.us/i/pmui63VCj

https://www.imageshack.us/i/plk32md5j

https://www.imageshack.us/i/pnNQHeB5j

Milego wieczoru pozdrawiam.

Opublikowano

U nas kierunki nie powinny się świecić bez ich włączenia.

Dlaczego nie mogą zabrać? Trafisz na czepialskiego i ci zabierze i ma do tego prawo. Ew możesz mówić przy kontroli że nie masz dowodu i dostaniesz 50zl mandatu

Opublikowano
A nie jest tak, że jeśli mam podbity przegląd w kraju w którym auto jest zarejestrowane to nic nie mogą zrobić ? Dla przykładu jak Ukraińcy jeżdżą na przyciemnionych wszystkich szybach. Takie wersje też slyszalem
Opublikowano
Jadąc do Niemiec na letnich w zimę masz po dowodzie, jadąc bez świateł po kilku państwach Europy mandatu nie dostaniesz. Tak samo tutaj. Musisz stosować się do wymogów obowiązujących w danym kraju.
Opublikowano

ogólnie jest tak że auto jeśli ma przegląd z UE to w UE dowodu nie straci. Jest tam jakaś konwencja (wiedeńska chyba) właśnie po to żeby ludzie nie musieli przejezdzajac przez państwa co chwile zmieniać wyposażenie.

Opon się to tyczyć nie może bo rzecz wymienna i po prostu auto w zime na letnich jest niesprawne i za to zabiorą.

Natomiast działa to w ten sposób że mandat i tak przyjmiesz czy zabiorą ci dowód ale potem możesz się odwołać, skarżyć i powinni ci to cofnąc.

Co do palacych sie słabiej kierunków w e46 to jeździłem tak ze 2 lata i żadnego problemu bo miałem uruchomione światła dzienne czyli zmienione w module świateł na US. Czepialski zabierze, wiekszość nie zwróci uwagi, u nas nie ma obrysówek w osobowych a pełno śmiga auto volvo co ma w zderzakach obrysowe :P

szukam
Opublikowano
Wiesz wszystko fajnie, ale jadę na urlop i tak za bardzo nie chce się użerać z czepialskimi policjantami. Poza tym druga sprawa to szukanie później tego dowodu po ambasadach czy cholera wie gdzie :x