Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

ostatnio mijałem ładnie zrobione E46. Coś, co szczególnie zwróciło moją uwagę w nim, to klosze świateł.

Były jakby "przyciemniane", jednak nie folią czy podobnie tandetnym czymś... Ksenon i "długie światła" były standardowe, jednak przestrzeń wokół nich to GŁĘBOKA CZERŃ. Coś jak czarny metallic. Dawało to naprawdę ciekawy efekt. Zastanawia mnie czy są takie klosze do kupienia czy właściciel tamtego samochodu sam to sobie w jakiś sposób pomalował? U mnie, jak i w sumie większości E46, które widziałem, przestrzenie bezpośrednio wokół ksenonów i "długich" są bardziej takie szarawe...

O coś takiego mi chodzi

http://www.uk-tuning.com/acatalog/3755_Bmw%20e46%20Sedan%20body%20kit%20M6%20look%20certified%20German1%20Q.JPG

http://www.khoalty.com/blog/wp-content/uploads/2010/09/DSC0031.jpg

Opublikowano

środek lampy pomalowany :D do ogarnięcia samemu, rozbieraj lampe i maluj co tam ci sie podoba :D jak masz ksenon to jeszcze łatwiej bo tylko soczewka musi być czysta i odbłyśnik długich a reszta może być zamalowana. Ewentualnie krzyże powodują coś podobnego.

http://i.imgur.com/a48BEo2.jpg

tak wyglądają moje lampy bez ksenonu z krzyżami.

szukam
Opublikowano

te blaszki są tak cienkie że nie ma prawie żadnej różnicy w świeceniu. Jak światła włączone to żarówka tak razi że krzyży nie widać :)

ty masz ksenony więc możesz je wsadzić tylko w długie to jeszcze lepiej. Do tego masz takie srebrne obwódki soczewki albo odbłyśnika które można pomalować na czarno.

Zajrzyj do lampy jak masz ciepły garaż i zobacz co możesz przyciemnić a co nie :)

Aby zamocować te krzyże trzeba wiercić dziury w odbłyśniku, dla niektórych może to byc za wiele do zniesienia :P

szukam
Opublikowano
Albo kup specjalna folie lekko dymiona i oklej całe lampy. Nijak ma sie to do przepisów ale efekt gwarantowany.
Opublikowano

Aby zamocować te krzyże trzeba wiercić dziury w odbłyśniku, dla niektórych może to byc za wiele do zniesienia :P

Kuuuurde, a już prawie kliknąłem "Kup Teraz" :(

Ciekaw też jestem czy przy dziennych jak te żarówki nie świecą aż tak mocno czy tych krzyży aby wtedy nie widać...

Opublikowano

jak stoisz na wprost auta to prawie ich nie widać, jak troche odsuniesz się w bok to wtedy lampy całe wydają się czarne jak na zdjęciu ktore wrzuciłem :) na aukcji są dobre zdjęcia wiec wszystko widać.

być może można je wkleić na jakiś klej, ja robiłem malutkie dziurki w które wsadzałem te blaszki z krzyży i zaginałem z drugiej strony. Zawsze można za pare zł kupic potrzaskaną lampe i spróbować kleić :) i wtedy jak wyjdzie ładnie to odkleić i zrobić to samo na gotowo ze swoim autem.

szukam
Opublikowano
No wiem. Ja właśnie szukam jakiegoś moda na reflektory... Rozmyślam nad lakierowaniem odbłysnika drogowych na żółto co by mi do halogenów pasowały, ale to jeszcze bardziej inwazyjne od tych krzyży...
Opublikowano

Tak szczerze to moim zdaniem najbardziej poprawnym rozwiązaniem, "fachowym", będzie pomalowanie tego wewnątrz. Planuję kupić jakieś dobre ringi, więc i tak będę rozklejał lampy.

Pytanie tylko... czym? Efektem powinna być głębia, więc uważam, że chodzi o dość wysoki połysk... zgadza się?

Opublikowano

Wszystko co nie bierze udziału w "jakości" świecenia. Na czarny prawdopodobnie... chyba połysk najlepszy.

We wspomnianej wyżej BMW światła były włączone, więc nie wiem czy robił coś z odbłyśnikami, ani jak to wygląda z wyłączonymi.

Opublikowano
Jak chcesz przyciemnić to raczej matowy moim zdaniem. Jeżeli nie masz ksenonów to za dużo nie podziałasz. Prawdę mówiąc nic, choć nie pamiętam jak dokładnie lampy w cabrio wyglądają :) Jak masz ksenony to jak wcześniej napisali wokół soczewki malujesz wszystko, oprócz niej samej.
Opublikowano
Pozwolę sobie wtargnąć w temat, też bym chciał w przyszłości zająć się lampami przednimi, mam soczewkę i auto poliftowe, poszukuję jakieś instrukcji jak rozbebeszyć odbłyśnik soczewki, sam klosz rozbierałem ale dalej nie widziałem żadnych mocowań.
Opublikowano

bo lampe trzeba wyjąć :D od tyłu trzeba się dostać prawdopodobnie. Odbłyśnik chyba jest montowany na wcisk (tak jest u mnie ale mam przedlifta i brak ksenonu).

jak ktoś nie ma ksenonu to tak jak pisalem aby lampy przyciemnić trzeba wstawić krzyże. Innej opcji nie widze bo odbłyśnika malować nie wolno a cała reszta lampy jest i tak czarna.

szukam
Opublikowano
Wiem już co zrobić z tylnymi, no to niech się tylko ciepło zrobi to zacznę się z tym bawić, zimą jakoś brak chęci;) Rozumiem, że krzyże też są do mojej wersji, aby wstawić je w odbłyśnik od długich?
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Pytanko. Mam ksenon w przedlifcie ale chciałem zmienić zniszczony klosz. Czy były róznice z ksenonem czy bez ? Czy smiało z kazdego przedliftowego sedana-kombika zakładać ?
Opublikowano
Możesz spokojnie zakładać. Kombi-sedan, xenon-bezxenon. Wszystkie klosze takie same.
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam kolegów! Napisałem w paru tematach posty ale widzę nikt tam nie odpowiedział i na internecie też nie znalazłem żadnej odpowiedzi. Posiadam bmw 320i 98r przed liftem czarny i zapragnąłem zmienić reflektorki.

Mam dwie lampy do wyboru:

http://allegro.pl/lampy-przednie-bmw-e46-05-98-08-01-s-t-black-ccfl-i4222091983.html

http://allegro.pl/lampy-przednie-bmw-e46-98-01-sedan-touring-m-ce-kr-i4251489222.html

Pytanie, które lampy lepiej by się prezentowały z czarnym kolorkiem i jest jakaś różnica oprócz koloru reflektora ? Mam na myśli, czy srebrny lepiej świeci od czarnego, takie szczegóły jakie mogą wynikać z ich konstrukcji. Pozdrawiam!

Edytowane przez marcin5001