Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W skrócie: auto kupione roczne, w Premium Selection, po wykonaniu jednego przeglądu w ASO w Polsce.

Zbliża się pierwszy przegląd przy 55kkm, za który zapłacę według szacunków ASO ok 2800 (!).

Zastanawiam się, czy nie wykupić Service Inclusive - koszt na 3lata/60kkm to 2950 - niby 150zł drożej, ale być może później opłaci się wydłużanie tego pakietu - np 5 lat/100kkm 4947zł.

Można też kombinować ze swoimi częściami - koszt samej robocizny to 800zł.

Samochody zmieniam często - nie sądzę, że będę nim jeździł przy kolejnych przeglądach - bardziej biorę kwestię korzystnej odsprzedaży.

Jakieś sugestie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=103&t=227049

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=103&t=263466

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=103&t=222918

Ja w obu autach mam wykupione Service Inclusive, według moich kalkulacji - opłaca się.

Natomiast Service Inclusive Plus w żaden sposób mi się nie kalkuluje.

BMW Repair natomiast to - moim zdaniem - opcja "must be", zwłaszcza w lepiej wyposażonych autach.

Opublikowano

Wątki odrobinę przeterminowane. W tym roku wykupiłem gwarancję na 3 rok bez kupna pakietu. Service inclusive plus nie biorę pod uwagę. 5 lat i 100kkm service inclusive to według dotychczasowych wskazań raptem przy 55 "duży" i przy 80-82 "maly" przegląd. No chyba że komputer później będzie wskazywał mniejsze dystanse. Wątpię, bo większość przebiegu na podmiejskich drogach.

Swoją drogą, ciekaw jestem czy po prezentacji G30 dalej będzie można przedłużać gwarancję na kolejne lata.

Opublikowano
Zbliża się pierwszy przegląd przy 55kkm, za który zapłacę według szacunków ASO ok 2800 (!)

proszę, napisz że to przejęzyczenie i że olej już zmieniałeś ze 2 razy...

moje oczy płaczą jak to czytam.. a potem piszą, że auta sie psują :(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Proszę napisz że masz albo wadę wzroku albo zdiagnozowane upośledzenie w czytaniu ze zrozumieniem.

Wszak w pierwszym poście jest napisane iż auto zostało kupione jako roczne w ramach premium selection..

With mobilephone sent.

Opublikowano

No ale do rzeczy. W przyszlym roku prawdopodobnie samochód będę zmieniał - być może na G30. Czy warto więc dopłacać do service inclusive np 5lat/100tkm - w sensie czy dostanę wyższa cenę przy odsprzedaży. Biorę też pod uwagę, że forumowicze generalnie wiedzą więcej o bmw, ale pewnie masa ludzi nawet nie o istnieniu czegoś takiego jak pakiety serwisowe.

Przy jakim przebiegu mieliście 4 przegląd w ASO? Bo jeśli zrobię drugi przy 54, to czwarty już po 100...?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z Twojego pytania wynika, że decyzja zakupu pakietu podyktowana jest ewentualnymi korzyściami ekonomicznymi.

Jaki jest więc sens kupować pakiet 5 lat/100.000km skoro auto masz z 2014, a przymierzasz się do zmiany w przyszłym roku?

Jeśli już podchodzimy do sprawy ekonomicznie, to bardziej opłacalnym wyborem byłby pakiet na 3 lata (w wersji z odpowiednim kilometrażem).

Poza tym, jeśli nawet przełożysz sprzedaż auta na później, pakiet można przedłużyć. Koszt kupowania "w etapach" jest dokładnie taki sam jak kupno pakietu od razu na dłuższy okres.

Czy weźmiesz więcej przy odsprzedaży za auto z pakietem Service Inslusive?

Moim zdaniem większą wartość przy zbyciu auta ma pakiet BMW Repair.

Opublikowano

Jeśli już podchodzimy do sprawy ekonomicznie, to bardziej opłacalnym wyborem byłby pakiet na 3 lata (w wersji z odpowiednim kilometrażem)..

Dzięki za uwagi.

Pakiet 3 lata/60tkm to koszt 2950. Przegląd w ASO 2700. Przy kupnie samemu oryginalnych części w sklepie internetowym 2000zl.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W kalkulacjach weź też pod uwagę, że Service Inclusive oprócz standardowych przeglądów "olejowo-filtrowych" obejmuje też wymianę płynu chłodzącego oraz płynu hamulcowego (a w przypadku benzyny także wymianę świec zapłonowych).