Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, z góry chciałem chciałem uprzedzić iż nr vin podany w tym ogłoszeniu jest błędny. Niestety godzina jest dosyć niesprzyjająca na wykonywanie telefonów, ale jutro postaram się dowiedzieć czegoś więcej na temat tego błędu w nr i ogólnie na temat auta. Z opisu wnioskuję, że facet zna się na rzeczy bądź umie nawijąć makaron takim laikom jak ja. Może udziela się na forum bądź któryś z forumowiczów będzie znał Jego lub auto i będzie chciał podzielić się czymś ciekawym.

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-7-750il-individual-long-alpina-look-363km-ID6ys8gL.html#d14cb9e650

Nie będę zgrywał eksperta, wiem o kosztach utrzymania, znam się na lakiernictwie (wykonywany zawod), ale mechanika i elektronika to już tylko hobbystycznie. Wiec ocena i porada co ewentualnie budzi niepokój i warto sprawdzić badac na miejscu mile widziane.

Opublikowano

Hmm. Wersja U.S mocno dopieszczona. Ja bym tego auta nie kupil ze wzgledu na, przebieg (remont silnika), wyglad jakos po prostu mi nie lezy Alpina w e38, opis ze 15letnie auto nie ma żadnych wad itd, cene. I stop juz nie znaczy to ze auto jest zle, bo faktycznie ktoś sie ceni i to grubo. Sam zdecyduj. Niby mega unikat z duzaaa moca i dawka adrenaliny ale z 2 strony auto bardziej chyba na jazde w weekend niz mocna codzienna eksploatacje.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

ENJOY THE RIDE
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zawsze mnie zastanawia co ludzie widzą w takim agro-tuningu.

Jestem jeszcze w stanie zrozumieć wierną replikę ale ten samochód kompletnie bez koncepcji. Montowano wszystko co wpadło w ręce.

I wydech przelotowy w 7er.....

Co ona ma z Alpiny poza licznikiem? Chińskie podrabiane emblematy których nie ma w oryginale czy może dokładkę z allegro za 300zł?

Oglądałem kiedyś cabrio e46 u niego (padlina) i wtedy ta e38 była czystą serią. Wtedy jeździł inną także po tego typu modyfikacjach.

Kolego Dawid jaki remont silnika? 400 tys to jest nic na ten motor....

Opublikowano
Szczerze to urzekł mnie środek i znajomość możliwości i brzmienia silnika 5.4l cena wyyyyyysoka i to bardzo, ale jak tanio to źle, za dużo też strach, że przepłacać się za złom. C**j wie jak szukać żeby warto było chociaż zawrócić sobie 4 litery i przejechać obejrzeć. Jeśli gość lubi coś zakręcić to problem. Kupić tanio i stracić na remont to opcja do przelkniecia, ale wywalić tyle kasy i okaże się, że był remont, ale w planach i jeszcze fortunę dokładać to już brzmi powuju
Opublikowano

W 2005 roku chciałem kupić w Niemczech e38 750iL w identycznym setupie ( bez modów a'la Alpina ) z uszkodzoną skrzynią biegów.

Do transakcji nie doszło, bo sprzedający zrzucił przebieg 70 tyś.km.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
Ladne auto. Skrzynia po regeneracja , silnik tez . Jezeli ma kwity na te rzeczy to warto pojechac i sprawdzic i moze troche cene zbic. Ile procent sprzedajacych w polsce sprzedaje bemki po np wymianie rozrzadu i regeneracji automatu ? mysle ze znikomy. Wiekszosc to skarbonki bez dna ktore przez ostatni rok byly naprawiane metoda ,, na druta'' Ma lpg wiec moze byc samochod do codzienego uzytku ;) 6.1 sek do setki ... jak na taka stara krowe to super wynik.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak. Kolejny dobry wujek. Kupuje auto robi skrzynie i silnik po czym niezwłocznie sprzedaje by kupić kolejna igłę i dopiescic dla przyszłego właściciela :mad2:

Chyba sobie nie zdajecie sprawy ile same uszczelki kosztują do tego motoru. Same gumy kolektora dolotowego to ponad 3000zl. Założę się ze kupił nowe :mrgreen:

Opublikowano

Na tym polega w Polsce handel samochodami, troszkę inaczej niż na całym świecie :D

Tylko u nas, tylko tutaj, kupują drożej sprzedają taniej. Po prostu pomagają bliznim :mrgreen:

Opublikowano
Będę wiedział coś przed weekendem wtedy opiszę jak wygląda sytuacja. Handel w Polsce jest specyficzny, ale skąd z góry wiadomo, że drożej kupił taniej sprzedał itp ironie? Gość mógł kupić w kiepskim stanie za 15, za 10 tys ze znajomosciami u tapicera i innych fachowców oraz własnymi umiejętnościami troszkę ogarnąć i wystawia za 37 tys. Sprzedaje za 35 i jeszcze dyche do przodu jest. Tylko tak hipotetycznie zakładam oczywiście, ale zdarzają się ludzie mający troszkę wstydu i wolą nie ryzykować, że ktoś zerknie na np klocki rzekomo wymienione , a ich tam wcale nie będzie. A klocki za tys mógł wrzucić w cenę za 1,5 :-D troszkę drogie, ale już nie chce mi się edytować. Tu już ktoś przytoczyl wcześniej, że wciskał gowno jako igłę wiec będę uważał (jak zawsze, nawet sobie nie ufam), ale troszkę wiary w ludzi.
Opublikowano

"Zachowuj się na drodze jakby każdy chciał ciebie zabić"

"Przy kupnie sprawdzaj tak auto, jakby każdy chciał ciebie oszukać"

To pierwsze uratuje ci życie, to drugie pieniądze.