Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
moje f30 przy porannym rozruchu puszcza taki jasny dymek dosłownie przez pierwsza sekunde po uruchomeniu potem jest ok i nawet przy intensywnej jezdzie nic sie nie dzieje silnik chodzi rowno i zimny i cieply czy miał lub ma ktoś z was podobny problem i z czego to może wynikać efka to 2 litry benzyna
Opublikowano

Mi akurat biały dym z rury wydechowej akurat kojarzy się z czymś zupełnie naturalnym czyli odparowywaniem wody nagromadzonej w układzie wydechowym pod wpływem różnic temperatur ale to zwykle po odpaleniu rano zimnego silnika trwa trochę dłużej niż kilka sekund.

Kiedy zachodzi spalanie oleju powinno dymić na szaro-niebiesko.

Opublikowano
Przebieg to 160 tysięcy, ale juz jest ok chyba byłem trochę przewrazliwiony problem zniknął, mam tylko pytanie czy wasz też sporo głośniej pracuje póki obroty rano nie spadną
Opublikowano
Przebieg to 160 tysięcy, ale juz jest ok chyba byłem trochę przewrazliwiony problem zniknął, mam tylko pytanie czy wasz też sporo głośniej pracuje póki obroty rano nie spadną

Niestety taki urok silników benzynowych po odpaleniu na zimnym, ich dźwięk przez kilka/kilkanaście sekund nie należy do przyjemnych. Przebieg raczej nie ma tutaj znaczenia. Miałem 320i, dzisiaj mam 316i obie głośno pracowały po odpaleniu na zimnym jakby miały 200 k przebiegu a nie kilka tysięcy. W serwisie mówią ten typ tak ma.