Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jakiś czas temu zwróciłem uwagę ,że czasami gdy wcisnę pedał sprzęgła do samej podlogi jakby cos delikatnie szumi.

Inna sprawa ,ze nie zawsze to występuje i jest zwyczajna cisza. Jeśli nie wcisnę pedału do samego końca to te efekty w ogóle nie występują . Biegi generalnie wchodzą bez zarzutu i nie ma żadnych innych nie pożądanych efektów.

Jest sie czym matwic ?

Pozdrawiam forumowiczów.

Edytowane przez Tomcio70
Opublikowano
Na pewno cos się dzieje , może być dwumasa lub docisk, lub łożysko oporowe albo tarcza. Bez wyjęcia skrzyni się nie obejdzie. A przebieg nie ma w tych czasach większego znaczenia :cool2:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
Na pewno cos się dzieje , może być łożysko oporowe albo tarcza.

Dzięki za sugestie choć miałem nadzieję ,że może trochę bardziej precyzyjnie ktoś będzie w stanie to okreslic.

Auto jest bardzo dynamiczne , przyspiesza równomiernie , nie trzęsie się , nic nie hałasuje przy odpalaniu czy gaszeniu.

Edytowane przez Tomcio70
Opublikowano
Jeśli jest stałe to znaczy ze nie będzie już lepiej. Odstaw auto do dobrego mechanika. Moim zdaniem nie ma co czekać na zoonk na trasie lub w drodze na wakacje. Może to być: łożysko, dwwumasa lub tarcza sprzegla
Opublikowano
Odstaw do warsztatu i ja bym wymienił już zestaw nowy czyli dwumas docisk tarcze i łożysko oporowe i łożysko małe które jest w wale od walka skrzyni. Po takim zabiegu masz spokój na parę lat i nie powracasz do tematu
Opublikowano (edytowane)
Więc tak, po zrobieniu kolejnych kilkuset km sytuacja sie nie zmienila. Sam juz nie wiem , byc moze jestem przewrazliwiony. Edytowane przez Tomcio70
Opublikowano

Auto jest z USA ?

Bo jak dyfer to już obstawiam ze zobaczyło wodę, i trochę w niej stało.....

Usterki sprzęgło - dwu masa także mogą na to wskazywać......

Nie pocieszyłem ale chyba bym wziął rzeczoznawce i poszedł do sadu

Opublikowano (edytowane)
Sprawdzałem historię BMW po vinie , wynika z niego ,że miało w Niemczech tylko jeden przegląd przy 26 tyś km a potem było juz w Polsce gdzie już nie zawitało do żadnego ASO BMW. Edytowane przez Tomcio70
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
Szukając swojej F30 znalazłem sztukę z przebiegiem kilkaset km (!) - i faktycznie wszystko wygląda jak nowe, ale gdzieś w zakamarkach rzuciły mi się w oczy ślady brudu, kurzu a może błota... Przebieg może być faktyczny (wstępnie sprawdzone), i o ile taki brud w aucie z przelotem 200k to rzecz normalna to od stania w salonie nie wiem czy mogło się aż tak zakurzyć. Przyjechało w 2013r w lipcu, a akurat w czerwcu 2013r była w Niemczech powódź. Po aucie nic nie widać, w środku czysto i pachnąco, ale wątpliwości pozostały, szczególnie, że sprzedający odmówił wizyty w ASO... Mam nadzieje, że w Twoim przypadku jest jednak inaczej.