Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegów i koleżanki. Mam problem mianowicie taki, że czasami zdarza się, że po włożeniu pilota w stacyjkę jedynie włącza się tak jak by pozycja nr1 i nie przechodzi do zapłonu jak również nie słychać standardowego odgłosu i co do tego wywala różne błędy na idrive, to od hamulców itp i ukazuje sie podnośnik, kilkanaście razy po włożeniu pilota jest ok i przez jakiś czas nic sie nie dzieje. Podłączyłem pod kompa i wywaliło błąd od ibs. Moje pytanie czy faktycznie takie objawy może powodować ta nieszczęsna klema i z tego co czytałem jest możliwość odłączenia tej klemy tylko nie wiem w jaki sposób jedynie ponoć jakiś kabelek tylko czy jeden czy więcej i czy można tak jeździć. Proszę o odpowiedzi ponieważ wybieram sie za granice i obawiam się żeby się nie okazało że nie odpalę w ogóle auta. Nadmieniam że z aku jest wszystko w porządku sprawdzany elektronicznie być może małej mocy bo tylko 80 ah ale dwa lata jeździłem i było wszystko w porządku, rozrusznik kręci bez najmniejszego problemu. Z góry dziękuje. Pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Odłącz cienki kabelek (wtyczke) zasilający od klemy minusowej, możesz tak jeździć przez jakiś czas ale jeśli IBS jest zepsuty to wymień go potem bo akumulator bedzie ładowany nieodpowiednim napięciem. A tak w ogóle to sprawdź też czy aku nie jest słaby.