Skocz do zawartości

E46 Coupe - problem z zamykaniem tylnych szyb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
BMW318ci 2000 coupe . Mam problem z tylnimi szybami w coupe, :mad2: nie otwiera sie zadna tylnia szyba,bezpiecznik wyglada na dobry,wsadzilem nawet nowy i nic,zadnego halasu z silnika nie slychac. Jak sprawdzic co jest dokladnie zepsute(chyba ze jakis inny pomysl),regulator przy szybie czy wlaczniki by namarne nie kupowac/nie wymieniac cos co jest dobre. Przepraszam z gory jesli byl juz temat ale przeznaczylem prawie caly dzien na szperanie na forum zanim sam napisalem ale nic nie znalazlem,jesli cos ominlem to z gory przepraszam.
Opublikowano
Tylko że te przekaźniki to nie takie proste sprawdzić, a praktycznie to lepiej je wymienić i spokój.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Tak wlasnie myslalem by wymienic bo nie chcialo by mi sie bawic.Mam jeszcze pytanie,czy trzeba je na nowo programowac jak kupie nowy czy nie trzeba?
Opublikowano

Sprawdzilem numery modulu comfortu w mojej zlotej strzale:

ZB GM5 LOW 12V

BMW 61.35-8 385 543.9

689 667_____34 99 01

Hw:11| SW:12

Tak wyglada mniej wiecej cala ta naklejka,i moje pytanie jest jesli ktos sie orjentuje czy MODUL jest poprawny na moj model auta,moze ktos zanim kupilem auto wsadzil modul od innego modelu i dlatego moze mi sie tylne okna w coupe nie otwieraja. Wole sprawdzic najpierw,moze dla niektorych to bedzie powtrka i gdzies to bylo napisane ale naprawde szukalem,(moze zle szukam i uzywam zly slow to z gory przepraszam)

Opublikowano

Bedzie sie roznil. To numer seryjny czesci.

Wazne zeby byl high. Naepiej zeby nr hw i sw byl nie nizszy.

Nie musi byc z coupe. Moze byc z sedana czy touringa, tylko po zainstalowaniu trzeba go nscem przekodowac pustym plikiem.

Opublikowano
Mam jeszcze jedno pytanie,czy ten modul GM5 bedzie sie roznil z aut LHD od RHD? bo ja mam RHD,a znalazlem kilka idealnie od mojego auta ale od LHD. I to bedzie na tyle odemnie,jeszcze raz dziekuje za pomoc w tym temacie :cool2:
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Witojcie. Mam taki problem z tylnymi szybami uchylnymi w e46 coupe. Otwieraja sie bez problemu i za kazdym razem, czy z pilota czy z przyciskow w kabinie. Problem zaczyna sie kiedy chce je zamknac. Musze siedziec w aucie i wciskac ten cholerny przelacznik 20 razy az w koncu zaskoczy i zamknie szybe, to samo jest z prawa jak i lewa szyba. przekazniki cykaja po kazdorazowym nacisnieciu przyciusku, a szyby ani drgna :(