Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów

Od pewnego czasu mam taki problem, że po paru kilometrach jazdy w momencie skrętu w lewo włącza mi się kontrola trakcji i auto traci moc ( nie chce jechać i nie reaguje na gaz ). Gdy ręcznie wyłączę kontrolę trakcji auto znów jedzie normalnie ( ale już bez kontroli trakcji ). Potem po dłuższej jeździe zapala mi się kontrolka niskiego ciśnienia w opona a na koniec kontrolka stop ( ręczny ). Czy komuś stało się coś podobnego i może mi pomóc, gdzie szukać przyczyny.

Po zgaszeniu auta, kontrolki gasną i po paru kilometrach temat się pojawia od nowa.

Przy krótkich odcinkach i skrętach a prawo :lol: nic się nie dzieje :(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
coś się chyba zepsuło....

No popatrz...nie wpadł bym na to geniuszu :norty:

Nie brałem do diagnostyki by takego geniusza. Mało komu udaje się naprawić auto za pomocą internetu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego Vadim to szpec od bmw,moze geniusz :norty:

Opublikowano

Kolego Vadim to szpec od bmw,moze geniusz :norty:

Nie chodzi mi o naprawę auta przez internet, tylko miałem nadzieję, że komuś coś podobnego się przydarzyło i mógłby mnie naprowadzić na usterkę. :think:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może to być związane z którymś czujnikiem ABS.
Opublikowano
Zrozum jedno - przyczyn tego problemu może być wiele. Zaczynamy zgadywać . Ci od tego łatwiej będzie ?

Tak od razu mi lepiej :norty:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zrozum jedno - przyczyn tego problemu może być wiele. Zaczynamy zgadywać . Ci od tego łatwiej będzie ?

Tak od razu mi lepiej :norty:

Czujniki ABS,

Moduł ABS,

czujnik skrętu kierownicy i tak dalej ... wymieniaj to wszystko i problem zniknie... a jeśli nie odejdzie problem, to zdecyduj się pojechać na diagnostykę...