Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam ,po 23 tys km od zakupu mam problem z N20 wersja 2.0i otóż po odpaleniu po nocy auta przez 100m

jazdy słychać delikatny gwizd spod maski nasila się przy mocniejszym

dodaniu gazu i przejechaniu 100/200m ustępuje,olej wymieniany co 10 tys km ,świeżo zmieniony w aso , zastanawiam sie cz to nie słychać turbiny czy moze po prostu wcześniej tego nie słyszałem ?

Edytowane przez boleknh

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

Opublikowano
Wczoraj nie dawało mi to życ wiec w garażu porozpinalem wszystko od a do z ,podciśnienia ,kostki,,poprawiłem rure od intercoolera , odpialem aku na 15min,dzisiaj odpaliłem i cisza,chyba sie przywiesił jakiś zawór doładowania albo nie wiem,dzisiaj totalna cisza.Bede obserwował.

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

Opublikowano

Możesz spojrzeć tutaj: viewtopic.php?f=163&t=217853&start=45

Pisałem o takim delikatnym wyciu na zimnym. To pochodzi od skrzyni raczej jak jest zimna.

Zacznij czytać od tego momentu:

Przy okazji jak rano ruszacie na totalnie zimnym po nocy, to słychać jakby delikatne wycie, tak jakby się nie było nic rozgrzane i jak się rusza to delikatnie słychać, to nawet się objawia jak się puści gaz gdy jesteśmy rozpędzeni do 20-30km ruszając na osiedlu... i tak przez pierwszy pierwszy km powiedzmy. Tylko, że to nie jest w ogóle świst. Nazwałbym to wyciem bardzo cichym, albo jakby łożysko jakieś, nie wiem czy to pasek, może skrzynia automatyczna ma zimny olej i dlatego? 1 raz mam automat. Dajcie znać jak jest u Was :)

Ktoś potwierdzał, że to normalne.

Sprzedam:

1. Ekran, IDrive, radio, gniazdo aux do F30

2. Sprzedam tłumik do F30 328i z wersji sportline