Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

Temat powtarzny lecz z nowym wątkiem :/ Napisałem go w dzialeele z alarmami, ale tu jest chyba lepszy dział, bo w końcu chodzi o mechanikę...

Sytuacja jak tu : http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=28621&highlight=si%B3ownik+alarm

Zamykam sobie zawsze pilotem alarmu drzwi... Pewnego dnia odbija mi z powrotem wszystkie (tylko kluczykiem, bo z pilota przestało działać).... ok.. muszę jechać do speców od alarmu, ale do tego czasu muszę zamknąć bagażnik.. no i zamknąłem kluczykiem... na amen...

Na forum wyczytałem, że problem leży w zatartym siłowniku... bo jak wciskam od kierowcy to słyszę też w bagażniku elektromagnes, ale ciszej niż w drzwiach, czyli nie ma siły.

Nie chcę kluczyka ukręcić... Jak więc mogę otworzyć bagażnik?... czy pryskać coś w zamek czy może odłączyć kable od siłownika i walnąć przez nie jakimś impulsem sam nie wiem... Przez siedzenie się nie dostanę, bo mam butlę LPG... Masakra... Może jast ktoś dobrym złodziejem? (żartowałem) Pomóżcie bo leżą tam zakupy :cry2:

Człowiek jest jak BMW przy wyprzedzaniu.... szybko odchodzi :D
Opublikowano
No pomożcie bo kolega z głodu zemrze bez tych zakupów :lol: , a tak serio wspolczuje mialem taki problem w fordzie tylko ze kombi troche problemu ale otworzłem bez popsucia czegokolwiek, ale był moment załamki.
Opublikowano
No pomożcie bo kolega z głodu zemrze bez tych zakupów :lol: , a tak serio wspolczuje mialem taki problem w fordzie tylko ze kombi troche problemu ale otworzłem bez popsucia czegokolwiek, ale był moment załamki.

Sidoreks, ze tez tak zapytam - co Twoj post wnosi do tematu?

Jezeli nie znasz rozwiazania problemu ani nie masz nic sensownego do dodania, nie smiec. :nienie:

były: E30 318is coupe, E30 325i saloon, E36 320i coupe, E34 520i sedan
Opublikowano
Czasami mam to samo. Wygląda to tak: jak ktoś za bardzo trzasnie klapą bagaźnika, to się sama zamyka. U mnie wyjście jest proste, bo jeszcze raz zamykam wszystkie i drzwi, poczym otwieram je, a z nimi bagażnik. :D Ale warunek jest taki, że zamek bagażnika musi być w pozycji odblokowanej. Zauważyłem też, że jak mam zapolony silnik, albo kluczyki w stacyjce, to nie ma bata, bagażnika nie otworzysz. Wtedy też muszę wykonywać ten manewr. Zastanawia mnie, czy to taka przypadłość mojego samochodu, czy jakieś zabezpieczenie antykradzieżowe.
Opublikowano

No a ja przekręciłem kluczyk, bo centralny nie ruszał bolca w zamku i nie wiedziałem w jakiej się pozycji bolec zablokował. Widzę, że bagażnik mimo wszystko nie jest zamknięty więc pstryk! przekręciłem kluczyk w prawo.... i koniec teraz mogę kluczyk ukręcić..

Dziś wtrysnąłem pół pojemnika WD-40 do zamka ale nic... bolec jest chyba z boku (?)

Myślę teraz żeby może głośnik wyjąć i jakoś sięgnąć do zamka i naoliwić... ale wątpię w efekt.. :(

Jak myślicie - podziała rozwiercenie wkładki i wypatroszenie jej?

Opublikowano
Jak nic nieinwazyjnego nie wymyslisz, to zanim cos rozwiercisz/etc. skonsultuj sie z jednym ze specow, ktorzy to sie oglaszaja w prasie ze kazdy zamek otwieraja. :)
Opublikowano
Ale skoro to nie wkładka ale bolec centralnego, to wytrych coś da? :|
Opublikowano (edytowane)

Kiedys byla tu podoba historia, tyle ze z E39, kolega sprobowal i sie udalo. Wiem, ze cos wiercili, ale gosc z ogloszenia wiedzial gdzie to precyzyjnie wykonac i bardzo maly otwor zrobil, wiec nie bylo problemu z pozniejszym zalataniem.

Zapytac nie zaszkodzi. :)

Edytowane przez dUSk
Opublikowano
Dzięki za pomoc :) Na pewno spróbuję. Teraz muszę trochę poszukać takiego gościa...