Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pompę masz pod siedziskiem z tyłu po stronie pasażera. Weź pomocnika zdemontuj kanapę i przyłóż rękę do dekla od pompy wyczujesz od razu czy pracuje. To chwila roboty a dużo podpowie. EWS w BMW nie blokuje pompy tylko rozrusznik tak na marginesie:) Jak kreci to immo puszcza na 99%. Poza tym nie wydaje mi się że po wymianie tego modułu trzeba robić synchronizacje...Jeszcze sprawdź te bezpieczniki w tym module...I naładuj porządnie aku elektronika BMW nie lubi słabego prądu i potrafi przez to wszystko świrować.
Opublikowano
Bezpieczniki są dobre, to znaczy druciki w tych bezpieczniki są całe, więc chyba wszystko okej, to środka tego modułu nie zaglądałem. No po wymianie modułu od razu za pierwszym razem zaczął kręcić porządnie a nie odpalac i wtedy wywalilo błąd manipulacji przy EWS. W takim razie jeśli EWS nie blokuje pompy, to w takim razie po co sprawdzać i mostkowac przekaźnik pompy? Myślisz, że po wymienię modułu akurat w tym samym czasie odmówiła by posłuszeństwa pompa paliwa? Przyczyną jest raczej inna bo mam LPG i awaryjnie na LPG również nie odpala więc wydaje mi się, że w ten sposób można już na tym etapie wykluczyć pompę?
Opublikowano
Próbuję ci podsunac wskazówki żeby ustalić gdzie jest problem ale ty uparcie swoje... Ten moduł co wymieniles zasila mase układów w tym również pompę...Kupiłeś używany więc żadna pewność że jest sprawny 100% Jak masz czas i cierpliwość to kombinuj po swojemu...tylko z głową bo możesz więcej popsuć jak naprawić...chyba najlepiej jak oddasz auto do porządnego elektronika to ci to ogarnie bez problemu. Powodzenia
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Starą inpą nie ogarniesz dde-->cas.Każda e 60 ma cas.Jak jest błąd ews manipul... zapomnij że odpali.

Auto do odpalenia w 20sec bez żadnych kombinacji.

Opublikowano
Starą inpą nie ogarniesz dde-->cas.Każda e 60 ma cas.Jak jest błąd ews manipul... zapomnij że odpali.

Auto do odpalenia w 20sec bez żadnych kombinacji.

CAS tak na marginesie to jest skrót od Car Access System czy źle myślę ?

INPA jest chyba z najnowszej wersji od trandolfa, widziałem na YT filmy jak właśnie synchronizację EWS była robiona INPĄ bez problemu, więc nie wiem dlaczego mi to nie wychodzi. Być może jutro zrobi mi to znajomek z Wrocławia, który już przez neta mi kodował wiele funkcji, język do nawigacji i inne pierdółki, więc synchronizację ogarnie bez problemu, jeżeli nie odpali to dopiero wtedy będę szukał przyczyny innej tak jak powiedział wyżej kolega bartek210290

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli chcesz rheingold do diagnozy to pisz na PW

Synchronizacja też pewnie pójdzie

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Inpa od trandolfa to już zabytek. :duh:
Opublikowano
Kolega speed udostępnił mi nowszą INPĘ zabiorę się za jej instalację i zobaczę co się uda wyczarować ;-)
Opublikowano

Problem rozwiązany. Dla tych których spotka podobna przypadłość, powodem okazał się zintegrowany moduł zasilania który padł, podmienilem na używany ale konieczna była synchronizacja EWS nie wiadomo dlaczego. Tutaj podziękowania się należą dla kolegi speed1211 za udostępnienie nowszej inpy z której to pomocą bez problemu zrobiłem synchronizację!

Pozdrawiam i dzięki wszystkim aktywnym w temacie