Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, na obu tylnych szybach bocznych prawie nie ma tych ciemnych ścieżek, a ich resztki odpadają po dotknięciu palcem. Wie ktoś może jak przywrócić ich pełną funkcjonalność? Myślałem o takim kleju http://allegro.pl/klej-elektroprzewodzacy-2g-technicqll-i5169710830.html którym bym te ścieżki odtworzył na nowo, ale nie wiem czy to w ogóle będzie działać (to jest bardziej na naprawę przerw) i pewnie jeśli w którymś miejscu dałbym za dużo to jest prawdopodobieństwo pęknięcia szyby. Są jakieś lepsze sposoby które nie są drogie? Czy pozostaje wymiana szyb?

(na foto akurat ta szyba która jeszcze trochę tego ma, na prawej niemal nie ma nic)

33378c6e4cd8516869c75a9ec83c91f2.jpeg

///TDS Power
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Możesz kupić lakier grafitowy.

Jeżeli boisz się, że ścieżki mogą być za grube, możesz uprzednio przykleić paski taśmy tak aby przerwa między nimi stanowiła grubość paska grzewczego.

Odtwarzasz ścieżki lakierem, a następnie usuwasz taśmy i masz jednakowej grubości paski grzewcze.

pzdr

yaz

Opublikowano

Ten klej (są tez zdaje się lakiery przewodzące) działa tylko trzeba by pewnie zrobić sobie taki jakby "szalunek" wyklejając z obu stron taśmą szczelinę aby ścieżki były równe.

Na forum elektroda.pl piszą, że najlepszym z klejów do tego celu jest ELPOX 15 - na bazie srebra. Tylko trzeba wszystko robić wedle zaleceń producenta.

Pzdr.

Opublikowano

O, to wykorzystam opcję @yaz, lakier grafitowy ma czarny kolor i będzie lepiej wyglądać niż ten srebrny, dzięki wielkie bo nie wiedziałem, że coś takiego istnieje jak lakier grafitowy.

(kupiłem ten lakier)

Jeśli już to zrobię to postaram się wstawić fotki przed i po ;)

///TDS Power