Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich na tym forum

Stałem sie posiadaczem BMW serii 7 wersja angielska e65 rocznik 2006

Dzis po zakupie gdy zamknąłem auto zauwazylem ze diody na panelu sterowania siedzeniami a dokładniej ta najwieksza sterująca fotelem kierowcy oraz pasażera ta dolna najwieksza nie gaśnie nawet po zamknięciu auta .

Nie wiem co jest tego przyczyna poprostu swieci na stale czy ktoś może pomoc i podpowiedzieć co powinienem zrobić aby temu zapobiec ? Nie będę co chwile przecież odpinal klemy Aku zeby bateria nie padła

Dzieki wielkie za wszelkie info

Nie mogłem znaleźć podobnego tematu wiec założyłem nowy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawdź czy po godzinie od zamknięcia świecą nadal

Samochód ma kilka poziomów usypiania się.

Pełne uśpienie może zająć nawet godzinę, zależnie od modułu telefonu

Opublikowano

Dzieki kolego za odpowiedz

Racja spanikowałam odczekałem 2h i przestało świecić

Ale dzis odkryłem nowy problem niestety cały tył głośników nie działa tak jakby ktoś przełączył tylko na przód ale sprawdziłem w ustawieniach auta i wszystko jest na środku wiec nie wiem gdzie jest problem sprawdziłem wzmacniacz o ile to był on firmy becker i wszystkie kostki nie sa ani luźne ani wypięte cały przód gra super nawet z mocnym basem ale tył milczy.

Jakies rady i wskazówki ? Dzieki wielkie

Wiem ze nie w temacie to pytanie ale nie znalazłem identycznego przypadku jednym raz działa a raz nie innym tylko jeden głośnik a mi gra cały przód bez całego tylu :/

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Częstym problemem są końcówki mocy. W samym radiu i wzmacniaczu.

Jeśli masz mały wzmacniacz na lewym tylnym nadkolu to jego można wykluczyć, a problemem będzie końcówka mocy w ASK(moduł CD w tunelu środkowym)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czyli ASK jest to nazwa samego radia w sensie odtwarzacza ?

Zeby to sprawdzić będę musiał znaleźć kogoś kto użyczy na chwile swojej jednostki zeby podmienić :-) dzieki wielkie za podpowiedz i pozdrawiam !