Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, kilka dni temu zakupiłem auto BWM X3 F25 z 2011 roku, jednak dopiero dzisiaj chciałem sprawdzić działanie płyt CD/DVD

Wziąłem więc płytkę z domu (oryginalną z muzyką i filmem na DVD) i chciałem włożyć ją do napędu w konsoli centralnej, jednakże płyta nie została wciągnięta do wnętrza, spróbowałem też ręcznie, ale mimo oporu płyta wsuwa się tylko tyle ile ją wepchnę. Zauważyłem, że po wciśnięciu przycisku od wysuwania płyt pracuje jakiś silniczek, jednak żadna płyta się nie wysuwa a komputer pokazuje "brak nośnika", po wciśnięciu tego przycisku i delikatnym popchnięciu płyty, samochód wciąga i po chwili wysuwa płytę z powrotem.

Co może być problemem? I jak sobie z tym poradzić?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może w środku znajduje się już płyta CD w jakiś sposób zablokowana? Wiem, ze to głupie, ale tak miał znajomy w Skodzie Octavii :duh:
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

Możliwe, że tak jest, wie ktoś jak wymontować radio lub wydostać płytę z radia? W jak najmniej inwazyjny sposób...

Mimo to, komputer nie pokazuje żadnej płyty w napędzie

Opublikowano

Raczej nic nie ma w srodku ,mialem kiedys to w nowym F25.

Naped prawdopodobnie uszkodzony = serwis.