Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

zastanawiam się nad zakupem BMW X3 (F25) z 2011 roku i potrzebuję Waszej pomocy ;)

Ogłoszenie: http://autovariant.gratka.pl/ogl/20862765.html#43a44a27878ce7d3,1

VIN: WBAWY31060L531797

S4CGA	Interior trim strips "satin-silber" matt (INT.LEISTEN SATINSILBER MATT)	
S520A	Fog lights (NEBELSCHEINWERFER)
S548A	Kilometre speedo (KILOMETERTACHO)
S851A	Language version German (SPRACHVERSION DEUTSCH)
S1CAA	Selection of COP-relevant vehicles (SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE) **OPTION**
S1CCA	Auto start/stop function (AUTO START STOP FUNKTION) **OPTION**
S1CDA	Brake Energy Regeneration (BRAKE ENERGY REGENERATION) **OPTION**
S2AMA	BMW LA wheel Streamline 306 (LM RAEDER STREAMLINE 306) **OPTION**
S205A	Automatic transmission (AUTOMATIC GETRIEBE) **OPTION**
S216A	HYDRO STEERING-SERVOTRONIC (SERVOTRONIC) **OPTION**
S230A	Extra package, EU-speciifc (EU SPEZIFISCHE ZUSATZUMFAENGE) **OPTION**
S240A	Steering wheel, leather (LEDERLENKRAD) **OPTION**
S249A	Multifunction f steering wheel (MULTIFUNKTION FUER LENKRAD) **OPTION**
S258A	Tyres with runflat properties (BEREIFUNG MIT NOTLAUFEIGENSCHAFTEN) **OPTION**
S3ATA	Roof rail, aluminium, satinised (DACHRELING ALUMINIUM SATINIERT) **OPTION**
S320A	Deleted, model lettering (MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL) **OPTION**
S413A	Luggage compartment net (GEPAECKRAUMTRENNETZ) **OPTION**
S420A	Sun protection glazing (SONNENSCHUTZVERGLASUNG) **OPTION**
S423A	Floor mats velours (FUSSMATTEN IN VELOURS) **OPTION**
S428A	Warning triangle and first aid kit (WARNDREIECK) **OPTION**
S465A	Through-loading system (DURCHLADESYSTEM) **OPTION**
S488A	Lumbar support, driver and passenger (LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER) **OPTION**
S494A	Seat heating driver/passenger (SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER) **OPTION**
S534A	Automatic air conditioning (KLIMAAUTOMATIK) **OPTION**
S544A	Cruise control with brake function (GESCHWINDIGKEITSREGEL. MIT BREMSF.) **OPTION**	
S6AAA	BMW TeleServices (BMW TELESERVICES) **OPTION**
S6ABA	Control, Teleservices (STEUERUNG TELESERVICES) **OPTION**
S6NLA	Connection Bluetooth + USB devices incl. (ANBIND.BLUETOOTH-U.USB-GERAETE INKL) **OPTION**
S6VCA	Control, Combox (STEUERUNG COMBOX) **OPTION**
S606A	Navigation system Business (NAVIGATIONSSYSTEM BUSINESS) **OPTION**
S612A	BMW Assist (BMW ASSIST) **OPTION**
S615A	Extended BMW Online Information (ERWEITERTE BMW ONLINE INFORMATION) **OPTION**
S616A	BMW Online (BMW ONLINE) **OPTION**
S633A	Preparation, mobile phone, Business (HANDY VORB. BUSINESS/BLUETOOTH-SCH.) **OPTION**
S696A	DVD changer (DVD-WECHSLER 6-FACH) **OPTION**
S698A	Area-Code 2 for DVD (AREA-CODE 2) **OPTION**
S8KAA	Dummy-SALAPA (OELWARTUNGSINT. 30.000KM/24MONATE) **OPTION**
S8SCA	Telematics access request,country-spec. (LAENDERSPEZ. TELESERVICEFREISCH.) **OPTION**
S8S1A	Decoding, daytime running lamps (DEKODIERUNG TAGFAHRLEUCHTEN) **OPTION**
S8TLA	Dummy-SALAPA (TAGFAHRLICHT FRONT UND HECK AKTIV) **OPTION**
S8TMA	Dummy-SALAPA (TAGFAHRLICHT BEI FAHRZEUGSTART INAK) **OPTION**
L801A	National version Germany (DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG) **OPTION**
S863A	Dealer List Europe (SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA) **OPTION**
S879A	On-board literature, German (DEUTSCH / BORDLITERATUR) **OPTION**
S925A	Dummy-SALAPA (VERSANDSCHUTZPAKET) **OPTION**

Info z raportu AutoDNA:

Producent: BMW

Rodzaj nadwozia: CROSSOVER

Pojemność silnika [cm3]: 2000

Kod koloru lakieru: A76

Kolor wnętrza: STOFF RIBBON/BEIGE

Kod silnika : N47T

Układ kierowniczy: LEWOSTRONNY

Kod modelu: WY31

Model: F25 X3 20D

Typ paliwa: DIESEL

Kraj producenta: NIEMCY

Kolor lakieru: TIEFSEEBLAU METALLIC

Kod koloru wnętrza: AYB4

Data produkcji: 2011-02-04

Moc silnika: 135KW (184HP)

Typ skrzyni biegów: AUTOMATYCZNA

Średnie spalanie [l/100km]: 8.78

W środku wygląda idealnie, niby przebieg ponad 200 tys., ale nie widać tego po środku. Auto bardzo zadbane.

Karoseria prawie idealna, drobne zarysowania tu i ówdzie. Książka serwisowa (ASO) do samego końca.

Co sprawdzić? O co zapytać?

Jak myślicie, ile będzie kosztować doposażenie (i czy warto):

• elektrycznie składane lusterka (są tylko regulowane elektrycznie, nie da się ich złożyć)
  • elektrycznie otwierany i zamykany bagażnik (w tej chwili klapa tylko odbija)
  • lampy xenon (bixeon + led?)
  • czujniki parkowania
  • wzbogacenie audio (w tej chwili jest ta podstawowa wersja, gra dość przeciętnie)

W planach mam zamiar podjechać na profesjonalną diagnostykę do ASO BMW, ale warto też podpytać doświadczonych forumowiczów :8)

Pozdrawiam,

Maciek

UPDATE: dorzuciłem regulaminowo VIN w tytule + info z raportu AutoDNA (rozkodowany VIN + garść informacji)

Opublikowano

Jeżeli opcje które tutaj wymieniłeś sa dla Ciebie niezbędne to poszukaj innego egzemplarza, bo zakup tego i szereg doposażeń moim zdaniem nie ma sensu. Wszytko wyniesie Ciebie minimum 15 000 zł a wtedy takie X3 przedlift wychodzi już sporo :) Same lampy masz za około 4500-5000 zł plus spryskiwacze, pozimowanie, kodowanie i robota. Ogarnięty warsztat który zajmuje się tym zapewne zasugeruje cenę w granicach 10 000 zł za całość.

Vinu nie wrzucam, bo na pewno ktoś wrzuci po polsku.

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź!

Nie są niezbędne, ale to przydatne bajery, dlatego z czasem chciałbym autko doposażyć. W międzyczasie dostałem wycenę z firmy zajmującej się doposażaniem - xenony "jak z fabryki" ok 9500 brutto, natomiast na allegro lampy są po 1000-2000zł, stąd pytanie.

Bardziej zależy mi na tym, żeby autko jeździło bez problemów. Bajery to pytanie poboczne ;)

Opublikowano
Lampy są po 1000-2000 ale pewnie gołe. Poza samym kloszem potrzebujesz palnik ksenonowy, moduł, 2 jeże do ringów co zazwyczaj kosztuje więcej niż sama lampa. Ja nie miałem pre LCI także nie wiem jakie są ceny, ale podejrzewam, że same lampy kompletne trzeba liczyć na około 5000 zł.

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano

Zalecałbym ostrożność, bo to przecież autohandel... Na czymś musi zarobić, więc możliwe, że coś kryje się "w środku".

Po drugie - takie doposażanie ma dobre i złe strony. Zła jest taka, że jak będziesz sprzedawał samochód to każdy będzie patrzył na zdjęcia i VIN i stwierdzi, że lampy były zmieniane. Później będziesz udowadniał, że nie jesteś wielbłądem, i że lamp nie zmieniałeś z tego powodu, że np. była stłuczka lub wypadek. Potencjalnych kupujących już same niezgodności w ogłoszeniu będą odstraszały.

Moim zdaniem to nie jest aż taki golas, ma tempomat, skrzynię automatyczną i nawigację (chociaż business) - mogło być gorzej. Dla wielu osób to wystarczy.

Opublikowano

@Mariusz040 - teraz już wiem, z jednej z firm dostałem informację o wszystkich dodatkach, oprócz samych lamp, które trzeba dorobić (elektryka i to co napisałeś)

@pulower- nie wiem ile normalnie autohandel próbuje zarobić na aucie, ale znalazłem archiwalne ogłoszenie ze stycznia - w Warszawie stał za równo 70k, za ile go wzięli - nie wiem. Za ile chcą go oddać - widać.

Z doposażeniem się zgadzam, przeróbki zawsze budzą wątpliwości - dlatego to tylko dodatkowe pytanie, podstawowe to takie czy auto jest "okej", bo na tym mi najbardziej zależy. Nie chcę jeździć do serwisu częściej niż na wymianę oleju :P

@edoneil - trochę golas, ale automat jest, tempomat jest, klima jest, navi jakieśtam też (i tak korzystam z Google Maps) - może dzięki temu że nie jest taki wypasiony to nie był tak katowany, tylko przez jakiegoś dziadka elegancko eksploatowany :8)

Dzięki Panowie za zaangażowanie w temat!