Skocz do zawartości

<t>Które chcielibyście dostać w prezencie??Ktore z nich jest dla was najlepsze??Ktore chcielibyscie mieć??Poważnie ktore z tych autek jest dla was najlepsze??</t>  

75 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

M5 E39

-piekny samochód

-mniej sie rzuca w oczy niż E60 :)

-pali mniej niż to czerwone sportowe :P

-to BMW M5 ;)

-wogóle ogólnie E39 jest ładniejsze i lepsze jak dla mnie niż E60 :)

Opublikowano

Wybieram M5 E60.

Jest nowy, szybki, komfortowy i praktyczny.

Może koenigsegg ma więcej kucy i jest szybszy, przynajmniej na torze. Ale do jazdy w Polsce wogóle się nie nadaję. Jak zmienię obywatelstwo i przeprowadzę się do Monaco, to wtedy biorę CCR. Samochodzik jest super, przedewszystkim bardzo oryginalny :cool2:

Zestawienie samochodów ciekawe, ale porównanie ich jest raczej niemożliwę. Dwie Emki to zderzenie pokoleń, a Koenigsegg to inna bajka - nie ta liga.

Opublikowano

Zdecydowanie E39.

Gdybym do tego czerwonego wmontował swojego psa to ja już bym sie nie zmieścił (o reszcie rodziny nie wspomnę).

E60 zupełnie mi się nie podoba. Gdyby mi je ktoś podarował to bym sprzedał i kupił coś innego.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
A ja jestem zdrajca i zaglosowalem na to cos czerwone po srodku :mrgreen:
Opublikowano (edytowane)
Ups... ja też na to po środku :worried: Edytowane przez browarek

zinnoberrot coupe - bawarka browarka

http://img522.imageshack.us/img522/8581/1006088forum2ii8.jpg

Opublikowano
Zdecydowanie E60. Stylistyka tego samochodu powala na kolana i do tego jeszcze M5. Może teraz nie wszystkim się podoba ale zobaczycie za jakiś czas... Jestem pod wrażeniem. A tak na marginesie jaki ma silnik i osiągi to w środku?
Opublikowano

V8 + kompresor + 2 wałki, 4 zawory + 4700ccm = 806KM przy 6900obr/min, moment 920 Nm przy 5700 obr/min.

Osiągi:

0-40km/h = 1,5s

0-60km/h = 2,2s

0-80km.h = 3,2s

0-100km/h = 3,9s

0-120km/h = 4,6s

0-140km/h = 5,8s

0-160km/h = 6,8s

0-180km/h = 7,9s

0-200km/h = 9,6s

Elastycznosć:

80-100 na IV 2,3s na V 3,1s na VI 3,9s

80-120 na IV 4,1s na V 6,0s na VI 7,9s

80-140 na IV 5,8s na V 8,6s na VI 11,5

80-160 na IV 7,2s na V 10,7s na VI 14,7s

80-180 na IV 8,6s na V 12,8s

Vmax = 395km/h :modlitwa:

A może spalanie kogoś interesuję :?: :?: :mrgreen:

Opublikowano
A może spalanie kogoś interesuję :?: :?: :mrgreen:

No pewnie! Napisz jeszcze czy da się wrzucić gaz :twisted: .

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

mninimalne 13,9 l/100km

maksymalne 33,4 l/100km

średnie 20,1 l/100km

Z gazem może być problem, bo ciśnienie doładowania to 1,4 bara.

Bagażnik też jest trochę przymały.

Odrazu drogę hamowania wrzucę:

ze 100 km/h na zimno 35m

ze 100 km/h na ciepło 34,7m

z 200km/h na ciepło 136m

To może cena? :mrgreen:

Około 5 nowych M5. :mrgreen:

Opublikowano

hrhr M5 E60 bez zastanowienia

okolo rok temu ktos mial taka czarna u mnie w miescie. niestety krotko bo po miesiacu sie nia rozwalil :doh:

Opublikowano

Sorry za OT.

Czy ktos wie gdzie mozna dokladnie obejrzec E60 M5 w Warszawie? czy w salonie fusa maja?

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano

Z calym szacunkiem dla E39 ,ale ten model zestarzal sie stylistycznie. Popatrzcie na zwykle E39 ktore jezdza po drogach.

Ponawiam pytanie,czy ktos wie gdzie mozna dokladnie obejrzec E60 M5 w Warszawie? czy w salonie fusa maja?

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano

Chyba ktos tu zapomnial skad pochodzi silnik Koenigsegga :mrgreen:

... i to w tym przypadku jest tak jakby porownywac producenta tego silnika z BMW :wink:

Bayerische Motoren Werke... i tak trzymac!!!

http://img435.imageshack.us/img435/930/fv3df.png

Opublikowano

to jest ich wlasny silnik, tylko robiony w oparciu o odpowiedni blok forda

Koenigsegg designed and assembled, all aluminium, 4700 cm³ DOHC 32-valve V8 based on the Ford Modular engine

zreszta, koenigsegg to slizgacz tylko ziemny :) troche nie ma co porownywac m5 do niego, inna klasa samochodu

Opublikowano
to jest ich wlasny silnik, tylko robiony w oparciu o odpowiedni blok forda
Koenigsegg designed and assembled, all aluminium, 4700 cm³ DOHC 32-valve V8 based on the Ford Modular engine

:oops: Sorry...

:duh: baran ze mnie... pomylilem Koenigsegga z Zonda :mad2:

Bayerische Motoren Werke... i tak trzymac!!!

http://img435.imageshack.us/img435/930/fv3df.png