Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Link http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-oplacona-320i-150km-6-biegow-klimatronic-koszt-rej-256-ID6ysull.html

Naprawiana była maska i zderzak przód przez sprzedającego ma zdjęcia jak auto wyglądało we Francji. Wcześniej był także lakierowany któryś tylni błotnik.

Opony są do wymiany bo są w kiepskim stanie. Do tego na desce świeci się kontrolka z oponą wie ktoś jaki może być powód tego ?

Opublikowano

Francuski golas po przejściach...

Vehicle Identification Number WBAVA71050KR37082

Type VA71

Model 320i Ol - EUR

Development Code E90

Chassis LIM

Steering LL

Doors 4

Engine N46

Displacement 2.00

Power 110

Drivetrain HECK

Transmission MECH

Color Titansilber Metallic - 354

Upholstery Stoff Fluid/anthrazit - ALAT

Production Plant MUNICH

Production Date 2005-01-27

Standard Equipment

4AG Interior Strip Titan. Dull Interieurleisten Titan Matt

548 Speedometer With Kilometer Reading Kilometertacho

Options

2BF Lt/aly Wheels Double Spoke 154 Lm Raeder Doppelspeiche 154

240 Leather Steering Wheel Lederlenkrad

249 Multi-function For Steering Wheel Multifunktion Fuer Lenkrad

321 Exterior Parts In Body Color Exterieurumfaenge In Wagenfarbe

4AE Armrest Front Retractable Armauflage Vorne Verschiebbar

423 Floor Mats, Velour Fussmatten In Velours

465 Through-load System Durchladesystem

520 Foglights Nebelscheinwerfer

521 Rain Sensor Regensensor

534 Automatic Air Conditioning Klimaautomatik

540 Cruise Control Geschwindigkeitsregelung

663 Radio Bmw Professional Radio Bmw Professional

694 Preparation For Cd Changer Cd-wechsler Vorbereitung

7RP Advantage Package Advantage Paket

8SP Cop Control Cop Steuerung

854 Language Version French Sprachversion Franzoesisch

863 Europe/dealer Directory Service Kontakt-flyer Europa

881 French / On-board Documentation Franzoesisch / Bordliteratur

9AA External Skin Protection Aussenhautschutz

999 Order Control First Dealer Cars Auftragssteuerung Hea

http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

I ta cena...

Cena "cyni" cuda - tak mówi moja córeczka.

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

Opublikowano
I ta cena...

Cena "cyni" cuda - tak mówi moja córeczka.

To ile ten golas ma kosztowac? Jakby cena była na to auto 30 tys. to byście napisali że za dużo bo to golec. 25 za mało

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To ile ten golas ma kosztowac? Jakby cena była na to auto 30 tys. to byście napisali że za dużo bo to golec. 25 za mało

Cena musi być / jest odbiciem stanu auta. ZAWSZE.

Mam ileś tam swoich samochodów firmowych naraz - moi ludzie jeżdżą nimi, i wiem jak wyglądają ludzie takie samochody kupujący.

Sami handlarze - praczo - cofacze. Tak samo jest na placach turecko - arabsko - rosyjskich oraz ubezpieczeniowych.

Czemu nie kupują ich normalni kupujący? - bo wolą być okłamywani przez handlarza swoimi bajkami, niż szczera prawda pierwszego właściciela.

A kto na tych autach zarabia najwięcej? - właśnie zawodowcy (PS. widziałeś kiedyś biednego zawodowca?)

Bo niska cena wynika zawsze ze złego stanu rzeczywistego oferty.

Się wypierze, się podklepie, się poopowiada. I będzie super. Jeleń kupi ową "okazję" / "igłę" / "cukierek" / "jedyny taki na alledrogo_fl" / "178.ooo".

Zobacz na rynki dojrzałe.

Tam najbardziej na cenę danego wpływa wersja, stan, historia i przebieg auta. I jaka jest różnica pomiędzy najdroższym a najtańszym w danym roczniku?

A w Polsce? - rocznik czym nowszy tym lepszy (może być oczywiście oszukany, ale żeby był jak najnowszy - jak się sąsiadom powie rocznik z dowodu rejestracyjnego to może wypadną z okna - ze zazdrości... Z przebiegiem podobnie, byle na liczniku było "mało" - nieważne, że w przeliczeniu na koło..., i bez porządnego potwierdzenia.

Natomiast opowieści o wyposażeniu są tematem ważnym ale jednak zastępczym - bo na rynku dojrzałym najpierw stan, potem wyposażenie, a u nas może być zamęczony, walony i cofany trup, ale z m-pakiem, 20" i fotelami sportowymi.

I zamiast pochwalić się kompletą historią serwisową fakturową / tuv / dekra / contol techniqe / car pass / rzeczoznawcy leasingowo - bankowi tp. to się chwalimy zamęczonymi, świeżo wymalowanymi fotelami sportowymi - które i tak za chwilę znowu będą wyglądały kiepsko.

Patrz tu jest świetny wątek o BMW cabrio - igiełce od handlarza

A tak naprawdę takich aut jest - myślę - z 80% rynku.

Byłeś kiedyś w Ostrowie Wlkp. ?

Jest tam jakiś zawodowiec, który nie klepie francuskich / belgijskich przystanków autobusowych?

A może Francuzi to kraj kretynów - może sprzedają 10-letnie zadbane samochody po drobnych obcierkach za takie pieniądze, że wystarczy na jazdę - transport - naprawę - pudrowanie - zus - podatki i marżę handlarza? I jeszcze po tym wszystkim kosztują najmniej na całym alledrogo_fl ?

Przepraszam, że przydługo, ale tak to wygląda...

Wiesz mieszkałem kiedyś tam parę lat we F, pracowałem w serwisie Citroen / Peugeot i widziałem na placu motoryzacyjnych nieboszczyków nieraz targujących się "zawodowców " PL znających francuski tak (fakt, że francuzi angielskiego i niemieckiego nie znają/ nie umieją / nie chcą się posługiwać), że malowali swoje ceny na "bezwypadkowych" elementach nadwozia swoich przyszłych igiełek, i mówiących na zderzak przedni "plastken" (tekst oryginalny Pana z Kielc - z żółtego VW LT - pomoc drogowa).

Szkoda gadać.

SAAB ready for take off.

codzienność:
czas wolny:
weekendy:
zabawki:

plany:

Opublikowano

Tak się składa że do Ostrowa mam 30 km. Nawet tu z forum jest kolega co sprzedaje z Ostrowa leonard to on też klepie skoro mówisz że nie ma takiego co by nie klepal.

Z drugiej strony mówisz że cena jest odzwierciedleniem stanu oglądałem i takie za 30 tys. Zł i takie za 25 i powiem Ci że były jednakowo wypicowane. Bo handlarze wiedza ze jest przekonanie że dobre kosztuje i sprzedają trupy w cenie niby tych dobrych bo i tak się sprzeda bo przecież dużo kosztuje .

Opublikowano

No tak się składa że ja akurat nie klepie ,może dlatego że nie pochodzę z Ostrowa a, z Katowic :D

Jak chcesz podskoczę i obejrzę tego rodzynka.

pzdro.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak się składa że do Ostrowa mam 30 km. Nawet tu z forum jest kolega co sprzedaje z Ostrowa leonard to on też klepie skoro mówisz że nie ma takiego co by nie klepal.

Z drugiej strony mówisz że cena jest odzwierciedleniem stanu oglądałem i takie za 30 tys. Zł i takie za 25 i powiem Ci że były jednakowo wypicowane. Bo handlarze wiedza ze jest przekonanie że dobre kosztuje i sprzedają trupy w cenie niby tych dobrych bo i tak się sprzeda bo przecież dużo kosztuje .

NIE WSZYSTKIE, ale tak jak napisałem wcześniej 80% to wypudrowane i wysprzątane trupy.

A tak naprawdę takich aut jest - myślę - z 80% rynku.

Dzisiaj ani 25, ani 30 tysięcy zł na naprawdę PACHNĄCĄ sztukę z 2005 roku nie wystarczy.

link do oferty Autoscout24.de E90 320i 150KM 2005 za 8.750 Euro.

Za 25 czy 30 tys. zł będą lepsze lub gorsze, ale nie idealne.

Tyle w temacie.

Pozdrawiam.

SAAB ready for take off.

codzienność:
czas wolny:
weekendy:
zabawki:

plany:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
No tak się składa że ja akurat nie klepie ,może dlatego że nie pochodzę z Ostrowa a, z Katowic :D

No to wiesz jak wygląda sytuacja w okolicach Ostrowa...

I na pewno ciężko Ci prowadzić firmę mając na około "miszczów ceremonii".

Ten temat musi znormalnieć, nie może być tak że w PL samochody są tańsze niż w krajach cywilizowanych - skąd w większości pochodzą.

Rynek się zmienia, ale dopóki statystyczny polski jeleń szuka stosunkowo tanich aut z napisem na liczniku do 199.ooo km i nie przeszkadza mu nierzetelna (sfałszowana) lub wprost brak dokumentacji serwisowej - dopóty handlarze z Gniezna, Płocka, Radomia czy innych nie muszą zmieniać stylu swojego działania.

Edytowane przez miczek.mk

SAAB ready for take off.

codzienność:
czas wolny:
weekendy:
zabawki:

plany:

Opublikowano

pzdro.

No fajnie by było stoi na Kaliskiej 48 :)

Z drugiej strony zawiodłem się na tobie :) dzwoniłeś ostatnio i miałeś mieć w ubiegły week sztukę do mnie.

Opublikowano

pzdro.

No fajnie by było stoi na Kaliskiej 48 :)

Z drugiej strony zawiodłem się na tobie :) dzwoniłeś ostatnio i miałeś mieć w ubiegły week sztukę do mnie.

Dzisiaj ani 25, ani 30 tysięcy zł na naprawdę PACHNĄCĄ sztukę z 2005 roku nie wystarczy.

link do oferty Autoscout24.de E90 320i 150KM 2005 za 8.750 Euro.

Za 25 czy 30 tys. zł będą lepsze lub gorsze, ale nie idealne

Takie auta istnieją 11 lat i 50 tyś przebiegu? to wychodzi 4.5 rocznie a Niemcy podobno wszędzie jeżdzo :)

Opublikowano
Niemcy kupują nowe samochody, po czym jeżdżą tylko na zakupy max kilka km, (broń boże dalej) Auta z takiej hodowli są oddawane za bezcen, wyposzczonemu motoryzacyjnie narodowi polskiemu z których i tak większości nie stać na taki zakup.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niech ktoś teraz spróbuje sprzedać E90 z 2005/2006 roku nawet z nawigacją i mniejszym przebiegiem za drożej niż 30 tys. złotych to będzie kozak. Nie ma znaczenia jakie są ceny w Niemczech. Jesteśmy w Polsce i tu są polskie ceny i polski klient, łowca okazji.
Opublikowano

Ten polski łowca okazji, łowi je wśród tych, które są sprowadzane w przeważającej ilości właśnie z Niemiec, więc porównania cenowe są jak najbardziej na miejscu.

Druga strona tego medalu jest taka, że chęć posiadania czegoś co jest drogie, a u nas akurat "wystepuje" za połowę kub mniej, niż cena zdrowego, powoduje że "patologia motoryzacyjna" przybrała taką twarz jaką obserwujemy na tym forum.

Opublikowano
Auto z linku jest całe malowane oprócz dachu. Ale mocnego żadnego uderzenia nie było są dwa kluczyki przebieg oryginalny silnik suchy zawieszenie i środek ok auto sprawdzał leonard. Pytanie czy jest sens kupować takie auto ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Auto z linku jest całe malowane oprócz dachu. Ale mocnego żadnego uderzenia nie było są dwa kluczyki przebieg oryginalny silnik suchy zawieszenie i środek ok auto sprawdzał leonard. Pytanie czy jest sens kupować takie auto ?

Do tego słabo wyposażone i z niespiesznym silnikiem.

Dołóż i kup porządną sztukę. Nawet jak nie masz wymagań do dobrego stanu, to potem to to trzeba sprzedać.

Teraz będziesz oszczędzał a potem jeszcze więcej stracisz.

Nie warto.

SAAB ready for take off.

codzienność:
czas wolny:
weekendy:
zabawki:

plany: