Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie dotyczące jakie dobrać sprężyny do mojego BMW posiadam opony 17 (225/45) na alufelgach. Jak kupiłem auto to zauważyłem że przy nie wielkich dziurach na drodze koło haczy o rant nadkola i przez co ścina opony. BMW obniżone z przodu.
Opublikowano
Witam mam pytanie dotyczące jakie dobrać sprężyny do mojego BMW posiadam opony 17 (225/45) na alufelgach. Jak kupiłem auto to zauważyłem że przy nie wielkich dziurach na drodze koło haczy o rant nadkola i przez co ścina opony. BMW obniżone z przodu.

można to rozwiązać na kilka sposobów: zmienić felgi, zmienić opony, wsadzić twarde sprężyny, zwiększyć pochylenie koła, zrolować ranty błotników

Opony masz ok, bo ten rozmiar do e36 jest całkiem normalny, więc musisz mieć źle dobre felgi (szerokość lub et albo jedno i drugie), wsadzenie twardych sprężyn to najgorsze rozwiązanie, bo będzie bardzo twardo. Pochylenie koła w e36 compact nie jest proste ale wykonalne, z przodu da się to łatwo zrobić, z tyłu jest gorzej bo w kompocie trzeba wspawać regulacje w belkę. Jeśli koła bardzo nie obcierają, to możesz zrolować błotniki i jest to najlepsze rozwiązanie, które polecam.

Opublikowano
Właśnie zauważyłem u mechanika że sprężyny są przycinane. I będę próbował ze zmianą sprężyn jak to nie pomoże to będę próbował czegoś innego
  • 3 tygodnie później...