Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej dziś miałem taka "przygodę", zajechałem na myjkę zgasiłem silnik zrobiłem co trzeba i chciałem wracać do domu .. a [BAD], nie odpala.

Nie zamokło na 100% myjka była ultra krótka, stałem pod drzewem i zmywałem tylko ptasie gówna z dachu, na co wydałem całe 1 PLN.

Po wciśnięciu przycisku start/stop słychać tylko cyknięcie jedno i koniec nic się dalej nie dzieje, kontrolki na desce zachowanie prawidłowe po odpaleniu zapłonu wszystkie się zaświeciły po chwili zgasły, tyle ze silnik nie odpalił, walczyłem ze 30 minut, po dziesiątkach prób przyjechała do mnie żona z drugim kluczykiem. niestety efektów brak, taka sama reakcja tzn żadna.

Mam oryginalny interfejs diagnostyczny CarlyBMW wraz z aplikacją, wiec sprawdziłem, w kompie błędów brak, odłączyłem akumulator na 10 minut, po za skasowaniem ustawień zegarka żadnych efektów. Dodam ze akumulator ma pół roku, auto-start-stop działa bez zarzutu napięcie trzyma jak zły. Zrezygnowany zepchnąłem auto w bezpieczne miejsce i wróciłem do domu.

Po jakiś 3 godzinach wróciłem z kumplem celem z holowania mojego auta do garażu, myślę sobie spróbuje jeszcze raz.. i cud odpaliło przy pierwszym podejściu jak gdyby nigdy nic WTF !!

Wróciłem do domu, zgasiłem i odpaliłem kilka razy 0 problemów.

Auto jest z 2011 roku, wolałbym żeby mnie taka przygoda nie spotkała na drugim końcu Polski albo gdy zatrzymam sie do WC na stacji.. jakieś pomyły, co robić jak żyć ?

Opublikowano
Prawdopodobnie rozrusznik do wymiany, jeżeli będzie się to powtarzać. Czasem pomaga bujanie lub przepchnięcie auta.Można też próbować odpalić jak malucha :D kijem od szczotki walnąć w rozrusznik :D Ach ta marka premium :cry2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wyglada na to ze koncza sie szczotki rozrusznika albo umiera automat...

Ale w tym roczniku ???

• 3 lata później...
Opublikowano

Szukam od dłuższego czasu informacji na ten temat. Mam podobny problem.

Mianowicie po wyłaączeniu silnika np na stacji benzynowej i powrocie do samochodu po włączeniu start stop słychać tylko kliknięcie. Rozrusznik nie pracuje. Nie ma błędów wszystko pozostale dziala. Rozrusznik nie daje znaku życia. Stan śmierci klinicznej trwa dokładnie 30 min. Juz teraz wiem i sie nie stresuje na marne ide na kawe albo zakupy wracam po 30min i odjeżdżam...

spece od bmw nie wiedzą jaka jest przyczyna ?

Bmw x6 E60 40d z 2011r.

Proszę dajcie znać co to może być za orzyczyna ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wymien automat rozrusznika i bedziesz robil zakupy , oraz pil kawe kiedy bedziesz mial na to ochote...