Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie znajduje się sterownik skrzyni automatycznej w BMW e83 X3 LCI 2009 xdrive N47 177KM?

Dzięki z góry.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W tym aucie powinna być skrzynia ZF 6HP19, która sterownik ma wewnątrz. Jest razem z mechatroniką
Opublikowano
Podczas programowania padło zasilanie i skrzynia ma status programming 12. Nie można jej ponownie flashowac l. Próbowałem nawet ISTA ale nie wyszło niestety. Chociaż mogę wciąż odczytać nr softu i hw.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podczas programowania padło zasilanie i skrzynia ma status programming 12. Nie można jej ponownie flashowac l. Próbowałem nawet ISTA ale nie wyszło niestety. Chociaż mogę wciąż odczytać nr softu i hw.

winkfp spróbuj. Ista P - program dla ekstremalnych )))))))))))

Opublikowano

Moduł w skrzyni został wymieniony, natomiast od BMW e91 z 2008 n47, z tego co widzę to mechatronic jest identyczny w tych obu autach, jednak nie mogłem zaprogramować skrzyni. Problem byl ze znalezieniem Assembly number.

Pytanie czy moduł od e91 skomunikuje się z DDE silnika w E83? Ktoś ma doświadczenie?

Link ze screenami https://www.dropbox.com/sh/74kviqtsl6kmnt9/AAAb6kpxr2Xjkqed12HwNdXVa?dl=0

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nie pomoże dla N47 w e83 już nie ma numerów softów dla dde i EGS

01c4b32762e3.jpg

to trochę nietypowa magistrala inna niz w e90

część magistrali z e46 a część dla n47 zrobili nową na D-can a reszta z ews na -k-line inaczej niż w E90 tu nie ma JBE strownika głównego

w e83 jest sterownikiem master Kombi ,

brak CAS, a sterownik z EGS będzie tego wymagał jak będzie ori soft z e90

pewnie winkfpt też nie wpuści softu z e83 ponieważ potrzebne są zgodności trzech numerów a pewnie są inne niż w e90

wszystkie dane masz w Sp-daten

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie pomoże dla N47 w e83 już nie ma numerów softów dla dde i EGS

ja tak nie na temat oprogramowania, a o przydatności części zamienne ))))))

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź.

Potrzebuję kogoś kto naprawiłby sterownik skrzyni do tego auta, który był oryginalnie. Macie namiary do kogoś.

Ja mam dwie osoby, ale żadna z nich niestety nie zajmuje się sterownikami skrzyni. Nie wiem dlaczego, ale po prostu nie zrobią tego.

Jeśli macie kogoś poleconego, kto zajmuje się naprawą ECU za rozsądne pieniądze to proszę o kontakt, jestem w stanie nawet wysłać ten sterownik.