Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

jakie tarcze hamulcowe polecacie do tego samochodu ? tylko w gre wchodza oryginalne?

10000 km temu wymieniałem tarcze na ATE i znów występuje duże bicie kierownicy przy hamowaniu....

Opublikowano
Tylne mam jak nowki. Oryginalne w bardzo niskiej cenie. Sprzedaje bo zmieniam na Competition. Jakbyś chciał wiecej informacji to pisz na PW
  • 2 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Dopisuje się do tematu. Miałem ostre hamowanie na Autobahnie i chyba po tarczach z przodu. Bije kierownica przy hamowaniu. Te i tak już się kwalifikowaly do wymiany. Możecie polecić coś dobrego? Zimmerman ma przystępne ceny, ale nie jestem pewny jak z jakością.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zimermana bym nie polecał. Ja zawsze kupuję tarcze oryginalne plus najdroższy klocek/zamiennik. Szczególnie polecam Textar epad, bo nie pylą mocno na felgi. Mam taki zestaw u siebie na przodzie i na tyleno i jestem zadowolony. Ponoć tarcze Textara tez są bardzo dobre, oraz EBC Brakes. Ale te ostatnie są droższe chyba niz oryginały, dlatego nie ma to dla mnie sensu.

Dobre ceny na ori tarcze mozesz znaleźć na forum na czescidobmw.pl albo na ebay.de też czasami można trafić fajne ceny, na pewno niższe niż w ASO.

Podstawa to dobry montaż, szczególnie przy klockach porządnie wyczyścić cały zacisk i nasmarować prowadnice. Inaczej będą piszczeć.

Niezłe są też ATE i Jurid White. Wszystkie trzy firmy robią klocki na pierwszy montaż dla BMW.