Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chodzi mi o działanie siwy nawiewu ze środkowych kratek. Jak włączona jest klima nadmuch na full to strasznie słabo dmuch jak tylko wyłączę klime to dmuch bardzo mocno. Czy u was też tak jest? Można to jakoś zmienić?
Opublikowano

Sprawdziłem jeszcze raz. Jak włącze klime to słychać jak przestawia się klapka, pewnie przekierowywuje powietrze na parownik. Wtedy od razu siła wylatującego powierza z kratek spada. Nie ma znaczenia w tym przypadku czy jest obieg zamknięty czy nie. Jest w tym układzie jesze jakiś filtr oprócz przeciwpyłkowych?

Może parownik jest przytkany? Można się jakoś do niego dostać żeby sprawdzić czy nie jest przytkany?

Opublikowano
A ustawienie wydajności, w którym masz położeniu? Może na soft?
Opublikowano

Nawiew ustawiony na intensiv siła na nawiewu na full tylko na tłów ustawione. Nawiew bez włączonej klimy działa mocno jak tylko włącze klime słychać jak przełącza sie jakaś klapka. Słychać że silnik pracuje dalej na tych samych obrotach a powietrze z kratek ledwo wieje.

Ma ktoś jakieś obrazki poglądowe jak się dostać do paronika i klapek do niego, może ktoś już przy tym coś robił i podpowie co i jak?

Opublikowano
HMM. Ja sprawdzałem u siebie i nie ma różnicy w sile nadmuchu, ani nie przełącza się żadna klapka. Jak dopiero załączę AUTO to wtedy następuje osłabienie nadmuchu bo komp. sam rozkłada nadmuch w miarę potrzeby.
Opublikowano

Samo się naprawiło. Przestawiłem całą siłę nawiewu na nogi później dałem znowu na środek i teraz działa normalnie. Intensiv siła na maksa i teraz wieje jak należy.

Dziękuje wszystkim za próbę pomocy.