Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Kupiłem BMW E87 120D 177KM po lifcie. Przy zakupie nie byłem świadomy faktu, że oryginalnie auto nie było wyposażone w Xenony. Mój problem polega na tym, że podczas jazdy na xenonach co równe 2min 44 sekundy najpierw lewe a zaraz potem prawe światło mruga długimi.

Na dodatek ostatnio przestał świecić mi jeden z ringów.

Byłem już u kilku elektro-mechaników, ale żaden nie jest w stanie mi pomóc.(jeden usunął błędy i uruchomił ring, ale po jakimś czasie ponownie przestał działać). Przeszukując forum trafiłem na opisy skutecznych przekładek na światła ksenonowe, ale nie natrafiłem na problem podobny do mojego.

Poniżej opisuję wszystko co wydaje mi się pomocne i związane z tym problemem:

-mam czujniki zmierzchu

-przy uruchomieniu, światła dziwnie wariują, jakby próbowały się wypoziomować, ale dzieje się to w nieskoordynowany sposób

-jeden z elektromechaników mówił, że nie mam czujników poziomowania na nadkolach

-mam spryskiwacze reflektorów, ale chyba też były dorabiane

Mogę podesłać wszystkie niezbędne zdjęcia. W razie pytań proszę pisać.

Bardzo zależy mi na pomocy kogoś kto zna się na rzeczy i potrafi to naprawić. Oczywiście mogę podjechać pod wskazane miejsce. Dlatego proszę o rekomendację do kogo mógłbym się zgłosić.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Troszke daleko mieszkasz...

Znam kogos co by Ci pomugl ale w Krakowie...

Moge Ci tylko podpowiedziec zebys szukal kogos co sie zajmuje elektronika tylko ktos taki to rozwikla