Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj w drodze do pracy po przejechaniu 40km pojawiła się czerwona kontrolka, która nie co mnie zaniepokoiła. Mam obecnie wyłączony telefon i nie udalo mi sie zrobić fotki natomiast poniżej umieszczam link do grafiki, którą na szybkości zrobiłem w paincie

Czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć coś więcej? Starałem się coś wygooglować natomiast nie mogę jej nigdzie znalezc wraz z opisem.

http://imageshack.com/a/img924/3517/9MLKYc.png

Opublikowano
Ale przecież to czujnik na podstawie obrotów koła sprawdza ciśnienie....proszę o sprostowanie jeśli się mylę
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokladnie tak lecz jesli nastapi blad czujnika to wywali Check i komputer nie przesle wyliczen do innych obwodow ktore z niego korzystaja tylko zawiesi ich prace gdyby bylo innaczej przy bledzie czujnika musialo by wywalic blad cisnienia opon, kontroli trakcji , kontroli toru jazdy oraz ABS a tak sie nie dzieje choc wszystkie te systemy korzystaja wlasnie z tego czujnika
Opublikowano
Chyba się mylisz kolego.To samo jest w e83 i e46 i jest tak jak pisze.Tylko błąd od ciśnienia opon i żadnych innych.I mówię to z praktyki własnej.W jedynkach jest ten sam system przecież a autor innych błędów nie ma
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tylko błąd od ciśnienia opon i żadnych innych.

Dokladnie sie z tym zgadzam i nawet opisalem dlaczego ale ty piszac to zaprzeczyles temu co napisales w swoim pierwszym poscie wiec powiedz mi o co Ci chodzi bo nie nadazam...

Ja tez pisze w oparciu o doswiadczrnie ...

Opublikowano
Kolego.....napisałeś że przy błędzie czujnika ABS ta kontrolka nie świeci się .To czujnik ABS mierzy cisnienie i dla mnie to jasne.Nie musisz cytować wybranych fragmentów.Piszesz ze to inny obwód,inne błędy itp więc pytam skąd takie info:):)
Opublikowano

Wymieniałeś opony? Może ze zwykłych na run-flaty? W każdym razie jak otworzysz drzwi kierowcy będzie naklejka z ty samym symbolem. Rzeczywiście dotyczy ciśnienia opon.

Jeśli nie wymieniałeś opon to sprawdź ciśnienie opon, jeśli jesteś po wymianie musisz zresetować czujnik. Lewa manetka wejść w menu w którym widać m.in. poziom oleju i tam będzie też ikonka z symbolem który podałeś. Niestety nie pamiętam dokładnie jak się resetowało pewnie przytrzymać przycisk 5sekund czy coś w tym stylu, a jak nie to zajrzyj do książeczki w przeciwnym razie nie pozbędziesz się tej kontrolki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chyba się mylisz kolego.To samo jest w e83 i e46 i jest tak jak pisze

Ten system jest w kazdym aucie ktore posiada posredni system kontroli cisnienia w kolach

.Tylko błąd od ciśnienia opon i żadnych innych

Zgadzam sie z tym

I mówię to z praktyki własnej.

OK

W jedynkach jest ten sam system przecież a autor innych błędów nie ma

Dokladnie...

Autor zalozyl temat i dostal odpowiedz w trzech slowach a nastepny post byl Twoj

Kolego.....napisałeś że przy błędzie czujnika ABS ta kontrolka nie świeci się

Tak i na Twoje zyczenie opisalem dlaczego

To czujnik ABS mierzy cisnienie i dla mnie to jasne.

Zgadza sie

Nie musisz cytować wybranych fragmentów.

Cytowalem to do czego sie odnosilem...

Teraz odpowiadam na kazde Twoje zdanie

Piszesz ze to inny obwód,inne błędy itp więc pytam skąd takie info:)

Dokladnie tak...

Jesli malo czytelnie to opisalem to powiedz a postaram sie to zrobic jasniej...

Info z racji wykonywanego zawodu