Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie doradźcie coś ponieważ płynu mam nalane praktycznie pod korek zbiornika a ten patyczek nie wystaje nawet trochę poza zbiorniczek , wcześniej miałem mało płynu i dolałem to on po czasie się jakoś podniesie czy powinien od razu ? I on składa się z jakiś dwóch części czy z jednej , której nie da się rozłączyć ?
Opublikowano
No to masz zdecydowanie za dużo płynu wlane skoro piszesz że pod korek. Wskaźnik pływa w płynie i powinien wysunąć się w momencie jak dolewasz. Zobacz czy się jakoś nie zblokował - powinien luźno chodzić góra / dół
Opublikowano
No właśnie on się w żaden sposób w górę i w dół nie chce poruszyć zaraz sprawdzę może rzeczywiście jakoś się zablokował . A on jest jednolity czy składa się z dwóch części ?
Opublikowano
Na 100% masz zablokowany pływak bądź uszkodzony w zbiorniczku. Płynu nie powinieneś dolewać tylko powinno się dolewać wodę destylowaną ponieważ to co brakuję to odparowana woda. A jedna bardzo ważna rzecz nie jeździj ze zbyt dużą ilością płynu bo coś na pewno się rozszczelni tym bardziej że nasze bawarki mają układ ciśnieniowy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To nie jest akumulator-nie dolewa sie sie wody

Instalacja jest faktycznie cisnieniowa ale jedynie moze Ci ufajdac wszystko pod maska jsk go wyrzuci

Upusc plynu do polowy zbiorniczka- jak bedzie za malo to wyskoczy komunikat na desce rozdzielczej i dolejesz