Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie pomocy bo oszaleje :)

Dzisiaj zapaliła mi sie kontrolka hamulca ręcznego i czerwone auto na podnośniku pod ikonką wyświetla -10

Klocki mam 100% OK bo wymieniłem je kilka miesięcy temu ale nie jestem pewien czy spec kasował inspekcje bo nie miałem pojęcia ze coś takiego istnieje

Próbowałem sposobu z małym przyciskiem w liczniku ale nie działa :( Trzymam wciśnięty i nic sie nie dzieje

Auto mam po 2007 roku może tu jest problem ?

Proszę doradźcie co mogę zrobić ???

edit

tak było podczas pisania posta:

http://images78.fotosik.pl/697/5aeea4aeb8893bae.jpg

Udało mi się wejść do kasowania inspekcji , po skasowaniu minusowy przebieg zniknął jednak kontrolka świeci nadal i pokazuje podczas odpalania auto na podnośniku

http://images78.fotosik.pl/697/e802d9119d2e70b9.jpg

Opublikowano
Z tego co się orientuję inspekcję hamulców da się zresetować tylko przez podpięcie pod kompa, w sumie 5 min roboty. Albo masz założone klocki bez styku czujnika zużycia i wtedy też komp potrafi wariować bo nie dostaje sygnału.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przy wymianie klockow sprawdza sie plyn hamulcowy a komputer pewnie nie zarejestrowal tej czynnosci...

Wlacz zaplon , odkrec korek zbiorniczka potem zakrec i jeszcze raz przeprowadz kasowanie

Opublikowano

Panowie śmieszna sytuacja ale nie znalazłem zbiorniczka z płynem hamulcowym :/

Znalazłem gdzieś opis że jest w podszybiu po lewej stronie ale ja tam mam wielką biała puszkę która jest bez żadnego korka, ma dwie spinki przy których jest narysowana kłódka ale żeby to otworzyć to trzeba rozkręcić całe podszybie :(

Czy po e87 po 2007 miały w tym samym miejscu zbiorniczek ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To jest puszka ze sterownikiem tzw komputerem a zbiorniczek jest po przeciwnej stronie...

Zbiorniczek jest bialy a plyn hamulcowy zolty

Opublikowano
To jest puszka ze sterownikiem tzw komputerem a zbiorniczek jest po przeciwnej stronie

Już znalazłem :) wcześniej widziałem zdjęcie Anglika i tam jest po lewej stronie ;)

Odkręciłem kurek , dolalem płynu chociaż było prawie Max jednak problem pozostał

W tylnich i przednich klockach mam kropeczki a powinien być przebieg :(

Chyba czeka mnie podłączenie pod komputer..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie wiem czy to Ci pomoze...

Proponuje Ci wypiac na kilka minut czujnik klockow zaby komputer to zarejestrowal...

Powturzyc czynnosc ze zbiorniczkiem ale nie musisz dolewac byle by plywak opadl i komputer to widzial...

I wtedy jeszcze raz skasowac...

Kilka miesiecybtemu wymieniles klocki ale kilometry byly jeszcze do przejechania a gdy sie teraz skonczyly kilosy to komputer juz nie widzi ich wymiany i bedzie czekal na przetarcie czujnika dlatego pewnie nie moze wyskoczyc dystans do przejechania

Opublikowano

Kolego nic nie zrobisz.

Miałem to samo,najprostsze wyjście kupić nowy czujnik i wszystko będzie ok ;-)

Mini Cooper S R53 '06 @220 KM

BMW E87 118d '06 @ 163 KM

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Panowie a czujnik w którym momencie się przeciera bo nie wiem czy zamawiać same klocki czy z czujnikiem, i czy czujnik jest jeden czy dwa?