Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, od jakiegoś czasu borykam się z problemem w mojej e38 740i.. Otóż podczas skręcania słyszę świerczenie, dosłownie świergot jakiś i czuje pod ręką jak kierownica mi jakby strzelała, po drugie (tak samo przy skręcie) brzęczy coś dziwnie.. Szukałem po internecie co to może być i wychodzę z siebie gdyż nie mogę tego znaleźć a jeździć tak samo.. Moim zdaniem jest to nierówna praca silnika (bo jest nie równa) i chciałbym się dowiedzieć jak podwyższyć chociaż obroty. Da się to łatwo zrobić, bo na mechanika nie wydam grosza bo to łajzy są i nic nie robią a dużo gadają i dużo kasy biorą. Otóż podczas wyższych obrotów "świergot" znika, a te brzęczenie nie bardzo. Pomocy bo skasuje ten samochód o drzewo jakieś :/ :mad2: :cry2:

Proszę o jakieś proste rozwiązania, a nie typu "rozbierz pół silnika i sprawdź i wymień" bo się na tym nie znam, a na pewno można to łatwiej zrobić. Ale poproszę wszystkie "lekarstwa" na zaistniały problem.

Opublikowano

Podwyższenie obrotów to nie lekarstwo a chowanie problemu. Musisz wiedzieć czy to magiel czy pompa wspomagania. Olej masz w zbiorniku? Na złamana nogę zakłada się gips a nie wstrzykuje morfine

Strzelać może Krzyżak kolumny, łożyska mcpersona. Musisz sam bądź z mechanikiem do tego dojść