Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zapraszam na oględziny Kolegę adalbert to sam na żywo oceni czy wymęczone :wink: ani trochę się nie obruszam, bo nie ma o co. Póki co w wolnym kraju żyjemy i każdy ma prawo do wyrażania swojej opinii, co najwyżej mogę się z nią nie zgodzić :roll: niestety nie mam opanowanej fotoszopy jak większość handlarzyn :wink:
Opublikowano
O tylne Ci chodzi? :lol: takie już z de przyjechały 3 lata temu i ja nic z tym nie robiłem. Mi osobiście to nawet pasuje do czarnego lakieru, dlatego nie przywracałem do ori.
Opublikowano
Wypas cienki silnik slaby,cena dobra. :norty:

Jeżeli ktoś kupując 18-letnie BMW kieruje się w pierwszej kolejności "wypasem" i wielkością silnika, a nie stanem technicznym pojazdu, no to cóż... pozostaje mu życzyć powodzenia w dalszej eksploatacji samochodu :roll:

A co do ceny, hmm.. na alle... jest pełno "perełek, okazji, rodzynków, germańskich oprawców" e39 świeżo sprowadzonych od handlarzy w przedziale 8-10 tys. zł., z magicznymi przebiegami, z wymytymi slinikami, wyplakowanymi wnętrzami, wyczernionymi oponami, bez wkładu finansowego :norty: , z przepięknymi zdjęciami, itp., itd. Wybór jest bardzo duży, co kto lubi :wink:

Opublikowano

bobi82, taka dobra rada, żeby szybko sprzedać musisz zrobić inne zdjęcia, w innej okolicy i dobrym sprzętem. Dywaniki wypierz lub wymień na nowe, bo one psują wygląd wnętrza. I co najważniejsze, zrób ten błotnik, zdjęcia przecież masz żeby pokazać jak wygląda. Skoro auto jest ok i w bardzo dobrym stanie, to przy odrobinie inwestycji sprzeda się momentalnie. Aukcję wykup wyróżnioną, zmień opis na mniej wyczerpujący, wtedy szybko sprzedasz. Ps. dlaczego po 3 latach zmieniana była butla LPG?

Ps. Nie jestem handlarzem, tylko zawsze stosuję tą metodę gdy sprzedaję samochód. Nigdy nie trwało to dłużej niż 3 dni, ostatnio kilkanaście godzin.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wypas cienki silnik slaby,cena dobra. :norty:

Jeżeli ktoś kupując 18-letnie BMW kieruje się w pierwszej kolejności "wypasem" i wielkością silnika, a nie stanem technicznym pojazdu, no to cóż... pozostaje mu życzyć powodzenia w dalszej eksploatacji samochodu :roll:

Niechcial bym BMW e39 z najslabszym motorem i slabym wypasem tyle. Powodzenia w sprzedazy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miałem prawie identyczną E39 DM11,przebieg też prawie identyczny.Silnik super-nie potrzebował żadnej dolewki oleju podczas wymian przez prawie 5 lat eksploatacji.Normalne koszta eksploatacji i wymiany jak u Ciebie.Dwa minusy:tylne nadkola i klapa w rdzy oraz trochę próg i silnik trochę za słaby dla tej budy ale spalanie wynagradzało mi to.Jeśli jest tak jak pisze bobi82 to :cool2:
Opublikowano

Odpowiadając na wszystkie powyższe pytania:

1. Butla LPG wymieniona, bo kolega (poprzedni właściciel, który sprowadził auto do Polski) przełożył butlę ze swojego rozbitego auta montując instalację. Uprzedzam pytanie - nie, instalacji nie przełożył, założył nową. Od Vectry B 2.0 i tak by nie pasowała :norty:

2. Z lampami nie było nigdy żadnych problemów, zarówno na przeglądzie jak i podczas kontroli. Zarówno ja nie miałem, jak i poprzedni właściciel.

3. Zdjęcia robiłem smartfonem, fakt :wink: błotnika robił nie będę, zostawiam to nowemu właścicielowi.

4. U mnie również nie brał od wymiany do wymiany ani krzty oleju, na aucie autentycznie grama rdzy, nigdzie, podwozie, nadwozie, nul, nada :wink: ori lakier na całym aucie. Silnik faktycznie do spokojnej jazdy na co dzień, nie do szaleństw (do zabawy mam inne auto :D )

Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa (te mniej ciepłe również :roll: ), auto właśnie zostało sprzedane i pojechało do Słubic :wink: klienci (zmęczeni oglądaniem kilku trupów wcześniej) jak zobaczyli ten egzemplarz, w jakim jest stanie technicznym, jak jeździ i jak wygląda, to nawet nie targowali się co do ceny :mrgreen: opuściłem im na dobry obiad i odjechali z uśmiechami na twarzy :D i naprawdę im szczerze życzę, żeby byli z auta zadowoleni.

Także kolego adalbert wbrew Twojej profesjonalnej opinii na żywo było dużo lepiej niż na zdjęciach, a nie dużo gorzej :lol:

W związku z tym, że auto sprzedane temat do zamknięcia.

Opublikowano

To nie była profesjonalna opinia, bo na podstwie zdjęć takowa nie mogła być. Natomiast co innego subiektywne odczucia.

Podtrzymuje co napisałem, auto na zdjęciach wyglądało według mnie "nieświeżo" i nie miał wpływu na moją opinie fakt, że to twoje auto. I to tylko tyle.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ze nie "świeżo" mogła być wina aparatu z telefonu.Inny mógłby użyć do "odświeżenia" jakiegoś programu komputerowego.
Opublikowano
To nie była profesjonalna opinia, bo na podstwie zdjęć takowa nie mogła być. Natomiast co innego subiektywne odczucia.

Podtrzymuje co napisałem, auto na zdjęciach wyglądało według mnie "nieświeżo" i nie miał wpływu na moją opinie fakt, że to twoje auto. I to tylko tyle.

Moja wypowiedź dotycząca Twojej opinii była również czysto subiektywna :roll: i to nie ja sugerowałem, cyt. "że na żywo będzie jeszcze gorzej".

Opublikowano

Cały temat rozbija się tylko o to, że to twoje auto a nie kogoś innego. Ale ja na to nie zwracam uwagi, napisałem co sądziłem i koniec.

Ty również masz różne opinie o prezentowanych do oceny samochodach a to, że akurat swoje auto sprzedałeś, to tylko sprawa kupujących.

Poza tym przeczytaj jeszcze raz mój post, dzięki któremu tak się obruszyłeś.

To co dla jednych jest niepotrzebne, dla innych może być skarbem. Amen.

Opublikowano

Ale ja się o nic nie obruszam :D po prostu nie zgodziłem się z Twoją opinią dot mojego auta, a dzisiejsi klienci potwierdzili, że jednak nie miałeś racji :wink: ale tak jak napisałem, każdy ma prawo do wyrażania swoich opinii, co również sam robię oceniając inne wystawione auta, na co sam zwróciłes uwagę :wink:

Amen :cool2: