Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Mam pytanie co do zestawy głsnomówiącego bluetooth na kierownicy mam przyciski r/t i ta buzie gdy w inpie sprawdzam przyciski te działają bo wyświetla się ikona ze wciskam je. Czy żeby moc korzystać z tego muszę dokupić moduł bluetooth czy już go mam? Jeżeli dokupić to mógł by ktoś podesłać linka jaki? a jeżeli już mam to jak to skonfigurować?
  • Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Musisz sprawdzić po VIN, czy seryjnie masz moduł bluetooth. Jeśli masz moduł to w instrukcji jest opisane jak połączyć telefon komórkowy z bluetooth w aucie. Do tego połączenia potrzebny Ci będzie kod, który dostaje się w salonie przy kupnie samochodu. Jeśli masz moduł i książki od swojego auta to kod tam na pewno będzie. Jeśli nie masz to na pewno jakiś magik się znajdzie co wie jak nadpisać nowy kod zabezpieczający. Dodam jeszcze, że jeśli masz jakoś nowy smartphone to problemy są z książką telefoniczną. Ja swoją starą nokię C3 połączyłem bez problemu. Jednak z nowszego telefonu książkę pobrać do radia jest ciężko.
Opublikowano

Inpa/system komunikacji/telefon/status tu masz kod, oczywiście jeśli masz moduł bluetooth, jeśli nie to się nie połączysz.

W ncs-ie możesz sprawdzić czy w FA masz S644A jest to Instalacja tel. kom. z Bluetooth.

A pasoft-em można bez problemu zmienić kod.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sam sobie rozkoduj :P

viewtopic.php?f=44&t=182523

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie ma sensu zakładać nowego tematu, dlatego podłączę się pod ten.

Posiadam E46 z 2001r. Mam w nim zamontowane radio S662A - RADIO BMW BUSINESS CD. Chciałbym podłączyć do auta/radia swojego smartphone. W poprzednim aucie w radiu miałem wyjście aux, więc nie było z tym problemu. Jak tutaj wygląda podłączenia teelfonu?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie, rozkodowałem sobie VIN i to co okazało się moim oczom to jakaś instalacja bluetooth. Mam w tunelu środkowym miejsce na jakiś telefon to się myślałem, że muszę kupić jakieś cudo, aby to działało, ale po co instalacja Bluetooth i jak to ugryźć można, a co najważniejsze czy jest sens z moją Nokią E71 wchodzić w jakieś zabawy z tym.

S644A HANDY VORB. MIT BLUETOOTH-SCHNITTS. Instalacja tel. kom. z Bluetooth

Opublikowano

Przeszukałem, uruchomiłem parowanie, telefon wykrył BMW..., ale woła o kod i podobno jest na module zapisany. Przetrzepałem google i forum niestety w miejscu obok wzmacniacza H/K u mnie nic nie ma. Gdzie on może się znajdować?

Nie dysponuję na poczekaniu kablem, aby odczytać kod przez INPĘ.

Opublikowano

Gratuluję, nic tylko się cieszyć :cool2: Nie wiem który masz moduł, czy starszy Siemens Bit-II czy już ULF, ale pewnie ten drugi. Moduł znajdziesz z tyłu za lewym kołem, w bagażniku pod tapicerką. W przypadku starego typu, podobno standardowy kod 0000, natomiast ULF ma naklejony, o ile ktoś go nie zerwał :( wtedy pozostaje INPA lub inny program.

http://www.bigpatsfans.com/bt/bluetooth.htm

A wszystko to przez REKINA ;-)
Opublikowano

Ja przez 5 Lat nie dałem rady sparować z żadnym telefonem a było ich kilka.Zawsze parowało i nagle rozłączało i po ptokach.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
Dzięki Maru w wolnej chwili spróbuję się dostać do owego modułu (mam nadzieję, że nikt nie był na tyle głupi, żeby zrywać naklejkę). O problemach z połączeniem wiele się naczytałem, ale jak nie sprawdzę to się nie dowiem, nic nie kosztuje :cool2: Mam telefon z 2006r więc jest duża szansa, że podpasuje taka Nokia:)
Opublikowano
piot5rek napotkałem na ten wątek, ale nic ciekawego nie wniósł do mojego tematu ponieważ instalacje mam, tel mi wykrył, teraz próbuję odkopać owy moduł w celu uzyskania kodu;)
Opublikowano
A w dokumentach od auta nie masz? U mnie w komplecie była książka z Nokią 6230 i w niej była naklejka z kodem. Z parowaniem u mnie nie ma problemu, a podlączyłem SE Xperia Arc S
Opublikowano
piot5rek napotkałem na ten wątek, ale nic ciekawego nie wniósł do mojego tematu ponieważ instalacje mam, tel mi wykrył, teraz próbuję odkopać owy moduł w celu uzyskania kodu;)

Pisałem tam też, że jeśli masz oryginalnie bluetooth i masz wszystkie papiery oryginalne od samochodu to kod powinien być na takiej karteczce nadrukowany i podpisany bluetooth password :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam wsztstkich forumowiczów

jakoże jest to pierwszy post proszę wszystkich o wyrozumiałość

podklejam siępod temat

auto kupiłem kilkanaście dni temu

po vinie sorawdziłem że jest bluetooth

" Preparation f mobile phone w Bluetooth"

mam teś w papierach 4-cyfrowy kod parujący do bluetooth

nie mogęsię jednak połączyć telefonem

przyciskam przycisk parujący (ten przy światłach awaryjnych) i nic się nie dzieje.

próbowałem różnych sposobów ale bezskutecznie

czy mógłby mi ktoś pomóc?

może jakiś tutorial ?

bmw 330ci smg m-sport 2004rok

z góry dziękuję za pomoc

Opublikowano

Wygląda na to, że masz przygotowaną instalację pod BT, ale nie koniecznie masz zamontowany moduł. Najlepiej podpiąć pod INPĘ i będzie wiadomo czy jest moduł ULF, poza tym jeśli jest, to po wciśnięciu przycisku R/T, radio powinno przejść w tryb telefonu. Żeby się długo nie rozpisywać, rzuć okiem do mojego postu odnośnie dołożenia BT.

viewtopic.php?f=15&t=219190

A wszystko to przez REKINA ;-)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

posiadam navi mk4 z bluetooth. Nie mogę sparować telefonu, trzymam przycisk 3 sec. w konsoli, włączam zapłon trzymając przycisk nadal i nic się nie dzieje.

Czy te przyciski w okolicach podkłokietnika są podświetlane u was, po włączeniu pozycyjnych ? Co sprawdzić ? Gdzie szukać awarii?

Opublikowano
Mnie również nigdy nie udało się sparować telefonu tym guzikiem... Obecnie każdy nowy fon paruję w INPIE i zawsze działa.

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted:

Opublikowano

Inpa odczytasz kod bt do parowania chyba ze masz go w papierach ktore dostales razem z autem.

Majac kod nie ma problemu ze sparowaniem

Testowalem kilka tel u siebie.

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg