Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja się dzisiaj spiąłem w sobie i udało mi się ogarnąć ten temat... :norty:

Postąpiłem tak jak Kolega Kubasikorski opisał:

"musisz sparować telefon z blutem w aucie, - służy do tego przycisk z "gadajacym ludzkiem" na konsoli środkowej ( http://goo.gl/OXuSs ), trzymasz przycisk buzki przez 3 sek na tunelu srodkowym - stacyjka w pozycji ,0 po 3 sekundach stacyjka na 1 i na radiu wyskakuje BT (cos tam) wtedy na tel uruchamiasz wyszukiwanie BT - powinno znalesc BMW" i faktycznie tak było. Dodam tylko że przy wyszukiwaniu telefon poprosił o kod dostępu (nie będę świnią i podzielę się swoim może komuś się przyda :wink: ) 1325. Po sparowaniu stacyjka na pozycję 0 Przy kolejnym przekręceniu kluczyka i naciśnięciu klawisza R/T na kierownicy radio powinno pokazać na wyświetlaczu listę kontaktów z telefonu. Dalsze sterowanie odbywa się już z kierownicy. :D

Niestety ale twój kod nikomu się nie przyda, ponieważ każdy moduł ma przypisany indywidualny kod dla tego urządzenia, natomiast z książką tel. na wyświetlaczu jest tak że starsze modele Nokii współpracują z modułem, poza tym jest już nie pamiętam gdzie spis telefonów które współpracują z modułem.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Aha tak dla ścisłości ja nie mam Nokii tylko HTC HD2 więc raczej świeży telefon i nie było z nim żadnych problemów jak już wiedziałem co i jak... :norty: Co do numeru to się domyślałem że będzie lipa ale cóż spróbować można... :?
Opublikowano
No co do noki to ja tez nie mam iphone4 i w becie mam wszystkie mikrofony wyglada na to ze jest ale jak szukam tel to mi tego nie znajduje sam juz nie wiem moze poprostu popsute
Opublikowano
No co do noki to ja tez nie mam iphone4 i w becie mam wszystkie mikrofony wyglada na to ze jest ale jak szukam tel to mi tego nie znajduje sam juz nie wiem moze poprostu popsute

A może spróbuj z innym telefonem... Iphone to dziwny wynalazek jak dla mnie... :norty:

Opublikowano
Tak myślałem sobie o tym bluetooth czemu u mnie działa a innym nie i może powodem jest to że trzeba w telefonie ustawić ciągłe wykrywanie tel. Zauważyłem u siebie że nie tylko tel. wykrywa samochód ale i odwrotnie też... :?
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Jak w temacie Panowie.

Czy jest opcja UPDATE bluetooth żeby synchronizował się z HTC?

W tej chwili się synchronizuje ale zupełnie nie działa. Dioda zielona się świeci a telefon przy połączeniu wciąż używa swojego mikrofonui głośnika.

Dodam że na HTC pojawia się ikona sparowanego urządzenia.

Ze starym zwykłym sony erricson miałem podobny problem. Co jakiś czas gubił BT ale książka się synchronizowała i czasem działał :8)

Dziękuję za odpowiedź

Wykorzystaj potencjał swojej nowej Garrettki :8)

Pomoc drogowa w Krakowie http://www.janhol.pl

-------------

C-O-N

Opublikowano

Jeśli ma działać musi się parować jako zestaw głośnomówiący a nie urządzenie.

U mnie HTC z pc łączy się jako urządzenie (ikona monitorka), a z bmw łączy się jako zestaw głośnomówiący (ikona słuchawek)

Fabrycznie mam S644A, a teraz dołożyłem dynavin v5, w obu przypadkach nie było problemu z parowaniem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
A u mnie koledzy, telefon łączy się z autem – ale nie słychać nic w głośnikach. Telefon Nokia E52 sparowałem bez problemu (tak jak było to opisane wcześniej, musiałem podać oczywiście kod) na telefonie wyświetla się ikonka że jest podłączony zestaw słuchawkowy. Przy próbie wykonania połączenia nic nie słychać zarówno w telefonie jak i w aucie. Podgłaszam na ful ale i tak nic nie słychać. A jak wcisnę przycisk R/T lub którąś strzałkę na kierownicy to zamiast wyświetlać mi się książka telefoniczna pojawia się napis BITTE WARTEN i trwa to w nieskończoność tzn. maksymalnie czekałem chyba z 25 minut i nic. Można na to coś poradzić? Jak zrobić żeby słyszeć rozmowy w aucie?
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

niby jest ikona sparowanego urzadzenia a korzysta z mikrofonu w telefonie :duh:

A jak wyczyscic historie parowanych urzadzen?

Wykorzystaj potencjał swojej nowej Garrettki :8)

Pomoc drogowa w Krakowie http://www.janhol.pl

-------------

C-O-N

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Ja mam problem z bluetooth bo nie mam przycisku do parowania a wszystko mam w aucie bo rozkręcałem i sprawdzałem .

Możecie mi jakoś pomóc czekam na jakieś podpowiedzi .

Pozdrawiam .

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Kolejny problem związany z moją E46 zaczął mnie nękać. Problem dotyczy jak w temacie telefonu bluetooth. Sparowałem telefon z radiem. Parowanie zakończyło się komunikatem "Pairing succesed". Przekręciłem stacyjkę na 0 i znowu na 1 i wszystko ładnie działa. Książka kontaktów pojawiła się w radiu. Zabrałem się za testowanie. Zacząłem dzwonić. Normalnie połączenie jest wykonywane. Na telefonie pojawia się proces wykonywania połączenia. Problem jest taki, że w głośnikach nie słychać sygnału, ani głosu rozmówcy po odebraniu rozmowy. Cały czas gra niewyciszone radio... Jak dzwoni ktoś do mnie sprawa wygląda tak samo. Spotkał się może ktoś z takim problemem i pomoże mi go rozwiązać. Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi.

Opublikowano
Po kolejnych próbach wynik jest taki, że rozmówca mnie dobrze słyszy, ale ja nie słyszę rozmówcy. Rozmówca słyszy wszystko, sygnał, a po odebraniu mój głos w swoim telefonie. W czym może tkwić problem, że nie ma przekierowania na głośniki? Miałem nowe kostki zakładane do radia jednak wydaje mi się, że wszystko było podłączone.
Opublikowano

Robilem kolejne proby. A wiec ten co dzwoni do mnie slyszy wszystko co ja mowie podczas rozmowy. Niestety w glosnikach nie slychac tego co on mowi. Slysze co on mowi jedynie w glosniku telefonu. Tak jakby byl brak przekierowania na glosniki samochodu. Sprawdzane na dwoch telefonach Nokia C3 i HTC Wildfire.

Ogarnia ktoś temat??

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Kolego jak będziesz sprawdzał kostki to sprawdź jakie masz głośniki z przodu bo gdzieś czytałem że niektóre z tych starszych nawigacji muszą mieć dwucewkowe żebyś słyszał rozmówcę dlatego po wymianie na jednocewkowe to jakość dźwięku jest lepsza ale nie będziesz słyszał głosu z telefonu.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam, mam problem z sparowaniem Iphone 4s z bluetoothem w e46 (2003, duża navi). W chwili połączenia status w Iphonie zmienia się na chwilę na połączony o potem wraca na niepołączony i tak w kółko przy każdej próbie sparowania. Telefon nówka parę dni temu wzięty z salonu soft 5.1.1. Możliwe jest to by w samochodzie soft był po prostu za stary i niekompatybilny z urządzeniem Apple? Inne telefony łączą się bez problemu np. Samsung Galaxy Ace.
Opublikowano
Ja walczyłem u siebie z SGS2 i pomógł tylko nowszy soft do BT. Z kolei u mnie IP3, i 4S łączyły się bez problemu a SGS2 nie chciał. Miałem podobnie jak Ty, przez chwilę się niby parowal, ale za chwilę rozlaczal i nie zdążył synchronizować książki, i tak w kółko.

z pozdrowieniami

bArT

Matematyka to nie ma technika, moja tematyka matematyki nie dotyka. / k44