Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zmieniłem ostatnio (2miesiace temu) 4 świece żarowe (NGK) oraz moduł swiec żarowych Beru. Moze mi ktoś powiedziec czemu po 2 miesiącach znowu mi wysypało błędy swiec na wszystkich 4 cylindrach? A dokładniej np: Glow Plug Cyl 1 - Activation Interrupted.

To jest błąd niedziałającej świecy czy po prostu przerwanego grzania z jakiegoś powodu? I czemu na 4 jak wszystko nowe jest. Podejrzewam ze padł moduł swiec... :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opór sprawnej świecy powinno być od 1 do 2 ohma. Weź sprawną świecę i po kolei wkładaj do niej przewody i uaktywnić blok sterowania poprzez diagnostykę , wtedy zobaczysz będzie ona nagrzewa czy nie.
Opublikowano
Rozumiem, że INPĄ tego nie zrobie (brzmi za bardzo skomplikowanie jak na tem program). Mógłbyś coś więcej powiedzieć na temat ich aktywacji? Też się właśnie zastanawiałem, czy jest programowa możliwość sprawdzenia ich "ręcznie"
Opublikowano

Jeszcze jedna sprawa.

Czy nie jest tak, ze jak moduł swiec żarowych jest walnięty lub sama świeca to błąd wywala od razu po odpaleniu auta? Wczoraj po południu wykasowałem bledy i do tej pory żaden nie powrócił. Wiec albo jest za ciepło i nie włączają sie świece albo faktycznie moze cos zaburzyło prace modułu i dla tego nie załączył kiedyś tam. :?:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z tym, że ostatnie wypalanie odbyło się 600 km temu, więc nie jest chyba to zbyt częste wypalanie prawda?

Co może być przyczyną tego i jak pozbyć się tego błędu??

Ewentualnie czym grozi ten błąd?

"Bez poświęcenia nie ma zwycięstwa." -Sam Witwicky
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tym, że ostatnie wypalanie odbyło się 600 km temu, więc nie jest chyba to zbyt częste wypalanie prawda?

Co może być przyczyną tego i jak pozbyć się tego błędu??

Ewentualnie czym grozi ten błąd?

Szanowny panie, myślisz, że odpowiedzi wymyślam, czy jak ?

Weź tłumacz zdjęcia, jeśli nie wierzysz

http://i.piccy.info/i9/17188e6d811b126fe79db36f998d0168/1467092288/74887/1014678/Snymok_2016_06_28_07_37_40_390_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2016-06-28-05-38/i9-9985261/788x542-r/i.gif

Opublikowano

Nie twierdze, że wymyślasz, ale bardziej chodziło mi o odpowiedź czym grozi ewentualnie ten błąd?

Czy może doprowadzić do uszkodzenia czegoś?

A odnośnie błędu świec żarowych głów pług cylinder?

Jest możliwe, aby uszkodzeniu uległy wszystkie 4 świece?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A odnośnie błędu świec żarowych głów pług cylinder?

Jest możliwe, aby uszkodzeniu uległy wszystkie 4 świece?

Sterownik świec żarowych

Opublikowano

Czyli w ciemno kupować nowy sterownik czy co sugerujecie?

Aczym może skutkować brak wymiany tego elementu?:)

Opublikowano

Czym w takim razie może skutkować poruszanie si autem z taką usterką?

Czy może to doprowadzić do uszkodzenia innych podzespołów?