Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich, mam problem z drganiami auta na ssaniu, obroty nie falują, po wyłączeniu ssania problem ustaje, byłem na kompie to wyszło że przepływomierz ma za duże parametry, podmieniłem przepływomierz używany oryginalny komputer pokazał dobre wartości ,ale jest podobnie, po odpięciu przepływki, na ssaniu nie ma drgań, czyżby nie uniknie mnie zakup nowego przepływomierza?
Opublikowano
Załatwiłem kolejną przepływke, razem mam już 3 sztuki wyczyszcze wszystkie i będę podmieniał,dam znać czy coś się poprawiło
Opublikowano
Witam ponownie, po wyczyszczeniu i podpięciu kolejnego przepływomierza problem pozostaje, ma ktoś może jeszcze jakieś pomysły i dziękuję za podpowiedzi.
Opublikowano

Dolot masz szczelny?

Jak, przeplywka jest uszkodzona to czyszczenie nic nie da. Można wyczyścić i zobaczyć czy nie przeklamywala wartości, ale jak to nic nie dało to może być nie sprawna

Opublikowano
Podkładałem już trzecią przepływke, dolot poprawiłem ale sprawdzę jeszcze raz dokładnie, co lepiej plak czy zmywacz do tarcz?
Opublikowano
Dzięki bardzo za podpowiedzi, kupiłem uszczelke kolektora, pokrywy zaworów, wymienię przy okazji odme z wężami, sprawdzę również te gumowe zaślepki które pokazał kolega Ambience,jutro rano zabieram się do roboty, po skończeniu napisze o rezultacie. Pozdrawiam
Opublikowano
Witam ponownie po wymianie uszczelek oraz odmy z nowymi rurkami, problem pozostaje,nie mam pojęcia co jeszcze może być.
Opublikowano
Witam sprawdziłem dolot,psikałem kilkakrotnie , nie było widać czy słychać reakcji silnika, zagryzka jak chorera.
Opublikowano
Po diagnostyce okazało się że przepływki które mam nie podają dobrych wartości, kupiłem więc nową oczywiście orginał, ale drgania na ssaniu pozostały, nie wiem co jeszcze można sprawdzić.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Po dokładnym sprawdzaniu okazało się że na jednym z cylindrów jest słaba kompresja; po nagrzaniu wzrasta.