Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, tydzien temu mialem kolizje drogowa z dwiema sarnami. Jedna uderzyla w prawy przedni bok, druga prawy tylni bok. Do rzeczy wszystko w aucie mam oryginalne jednak bez jednej rzeczy a mianowicie mam u siebie zalozone lampy depo z ringami. Prawa lampa zostala uszkodzona. PZU wycenilo mi szkode na 3300 brutto gotowkowo z czego lampy rozbitej wogole nie policzyli :lol: :lol:, ale mniejsza o to AC mam wariant serwisowy na czesciach oryginalnych. Po tej ich wycenie zdecydowalem ze oddam jednak auto do warsztatu, nie do bmw tylko do warsztatu dokladnie budziarski w zgierzu gdzie oni swiadcza uslugi blacharskie dla bmw i wykonam to bezgotowkowo. Pojedynczej lampy nie kupia bo nikt nie sprzedaje, a warsztat w jaki sposob to zalatwi zalozy mi lampe zamiennik halogenowa zwykła i co jedna bedzie z ringami a druga bez? Jade dopiero w srode do nich i moze ktos sie spotkal z taka sytuacja i np powie ze w takim wypadku wymiania mi na dwie zamienne, bo wymiana na czesc oryginalna lampy nie mam co liczyc.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Odpowiem dla innych. Sprawa sie zakonczyla po 1,5 miesiecznej walce na pisma/telefony ze strony warsztatu i Pzu. Ubezpieczyciel oczywiscie nie wyrazil zgody na wymiane 2 lamp, chodz jednej lampy depo nikt nie sprzedaje. Auto mam zrobione z kompletem nowych 2 lamp i oddane, ale z lampami walka w sadzie ze strony warsztatu i pzu.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Nie będzie walki.Zapłacą bez problemu.Takie sytuacją są bardzo częste i serwisy o tym wiedzą dlatego przyjmują naprawy.W najgorszym razie obciążają klienta wystawiając fakturę i każą samemu walczyć ale to dotyczny tylko sporadycznych sytuacji na szczęście
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco